You lucky dog!

Ett stenkast från vår lägenhet, bredvid ett slakteri, har vi hittat en hemlös hund. Han brukade gömma sig under en betongtrappa där det är skugga. Det var synd om honom, speciellt i denna värme, så vi tog med oss lite korv och vatten till honom varje dag. Det visade sig att slaktaren faktiskt hade brytt sig om honom och brukade ge honom lite slaktrester då och då. I början var han rädd för oss och brukade gömma sig när vi närmade oss och äta maten när vi gått, men i förrgår kom han fram och lät sig t.o.m. bli klappad.
Idag när bussen körde förbi såg jag att någon hade täppt till ingången till hans trappuppgång! Ikväll när vi kom för att ge honom mat visade sig att de hade stängt in honom! Det var fastighetsägaren som tydligen tyckte att han ”smutsade ner”. Om ni ser hur det ser ut där förstår ni att hunden knappast kan beskyllas för smutsen.
Slaktaren brukade kalla honom Lucky och först senare insåg vi att det var tänkt att vara Rocky, namnet som slaktarens kollega hade gett honom.
Anyway, den här kollegan till slaktaren berättade att fastighetsägaren hade slagit hunden idag och sagt att om han inte försvinner imorgon så kommer han att köra ut honom till utkanten av stan. Så det var viktigt att få med hem honom just ikväll. ”Snälla ta med honom ikväll för annars kommer fastighetsägaren att göra illa honom”, sa han.
Hunden kom till oss och åt ur våra händer (sedan kissade han länge, det hade han inte velat göra inne i sitt ”hem” under trappen), men var inte redo för att gå hela vägen till oss så jag bar honom dit. Han var så lugn så, samtidigt kände jag hur hans hjärta slog. :(
Innanför dörren var han så lugn – och rädd. Med öronen och axlarna sänkta kröp han bara ihop vid dörren och somnade efter ett tag. Efter ngn timme lyfte jag honom till fåtöljen där han nu ligger och sover. :)

Säg hej till vår nya adoptivhund Lucky. :)
Nån som vet vad han är för ras?

About these ads

26 kommentarer

Filed under Djur, Personligt

26 responses to “You lucky dog!

 1. bredbandsmask

  maska av hunden snarast. inte bra att få zoonoser.

 2. Kjell

  Det troliga är att det ni adopterat är en tvättäkta ”rondellhund”. Dvs en blandras/gatukorsning… :)

 3. @bredbandsmask: Tog honom till en veterinär (alla här har öppet sent :) ) och fixade allt som behöver fixas.

 4. Sepideh

  Man blir så rörd! Bra jobbat! Borde finnas fler som du! Jag tror oxå att det är en blandras. Vad händer med honom när du ska tillbaka? :-/

 5. Majsan

  Hur gammal gissningsvis? Skulle vilja se en bild stående så storlek syns bättre. Ser ut att ha Malinois (Belgisk ras) i sig pga färgen och huvudet.

  Jag är oerhört blödig då det gäller undergivna djur som inte har en ägare som sköter om dem. (Barn med för den delen. Jag har besökt barnhem i gamla östblocket och sett långa blickar som jag känns som ”Vill du bli min mamma?”) Fint att ni räddat den!

 6. Thumbs up – Nima! Även en hund har känslor och den kan vi ju rädda! :-D

 7. fin hund. lycka till och må Yeshua välsigna er för er vänlighet mot en av Guds skapade varelser

 8. verkar som det finns hopp för mänskligheten fortfarande ;)

  creds, definitivt

 9. Anna

  Jättefint gjort, du har ett gott hjärta.

 10. Ms Rosenstare

  Toppen, hoppas att han får stanna hos dig!

 11. Björn

  Fin gärning som gör mig alldeles varm! Hoppas ni vet vad ni ger er in på bara, hälsar en annan hyfsat nybliven hundägare ;)

 12. Reza

  Den hunden behöver all omtanke den behöver med tanke på vad den har gått genom.

 13. Hmm

  OT

  Skulle vara väldigt trevligt om du skulle ha lust att skriva vad ina tankar om det är är här eller till dina kompisar på ”ajour”.

  http://ajour.se/bra-att-kanna-till-om-boneutrop-i-mosken-i-fittja/#comment-70569

 14. Patrik

  Det där är att vara djurvän på riktigt!
  Vill man snofsa till det, så kan man ju kalla den en ”croix de rue”. Franska för vägkorsning, men allt låter ju snofsigare på franska… ;-)

 15. gurgin

  Stackars liten, vad har ni för planer med honom?
  Vill ni ta med honom till Sverige i framtiden?

  • Kann ju inte lämna honom här när vi återvänder. Samtidigt vete fan hur jag ska få katterna hemma att acceptera honom.

   • Jakob & Tyra

    Det går bra Nima, det finns mycket information om det i nätet och jag kan rekommendera dig till folk som kan sånt – Inga problem!

    Jag har förresten en väninna som har jobbat med ”stray” hundar och kattor i Indien under ca 10 år och hon bör precis ha landat i Sverige och med sig har hon två av sina närmaste hundar och en katt.
    Hon bor i Göteborg och jag ser verkligen framemot att träffa åtminstone hundarna vid tillfälle.
    De där gatuhundarna är helt fantastiska och blir ännu mer fantastiska när de får ett hem, de har ju en hel del i bagaget som de flesta hundarna i Sverige inte har.
    Lucky är formodligen redan bekant med kattor så jag kan inte se några som helst problem. I början kanske man blir tvungen att ha dem ett kortare tag ”separata”, alltså inte i samma rum, och de vänjer sig vid varandra snabbt.

    Vad glad jag blir, som en djurälskare, att ni har hittat varandra: Ni och Lucky. Vem som egentligen fann och vem kan man spekulera i men det händer rena mirakel när det kommer till djuren. Han kanske kallade på Er som har förmågan att höra? Vem vet? :D

    Ännu gladare blir jag när jag ser dig skriva att ni har redan blivit så bra och nära vänner att det enda alternativet är att han skall följa med till Sverige.

    Lucky ser helt bedårande ut när han ligger på fåtöljen. Och vilka vänliga och vackra ögon trots att han inte alltid blivit behandlad väl av människor. Ni är välsignade som får uppleva hans kärlek och han också som får uppleva Er kärlek.

    Love and light from a fourlegged land to another fourlegged land :D

    PS: Flera bilder på Er och Lucky önskas!

   • Lizette

    Det kommer funka, när han accepterat att katterna bestämmer så är det lugnt. :)

   • Jakob & Tyra

    Vad det är för raser som är inblandade i honom vet nog inte ens gud (eller kanske någon med bättre öga för hundar kan se det?) :D
    Det går dock att göra ett DNA test för att ta reda på det.
    Hur som helst så är har en väldigt snygg grabb!

 16. Jakob & Tyra

  <3 <3 <3 Till Er – Skriver mer senare, har inte tid nu men vilken tur ni och hunden har som fann varandra!!

 17. Jakob & Tyra

  Hej på Er.
  Är Lucky fortfarande med Er? Blir så nyfiken om hur det är med grabben. Och med Er.

 18. Bra gjort, hunden är för övrigt med största sannolikhet en extrem jävla byracka, renrasiga hundar dör i regel som hemlösa.

  Beroende på vilken stad man är i så kan man se olika egenskaper hos hemlösa hundar, hundar har något skumt med sitt DNA som gör att de väldigt snabbt kan avlas för en viss miljö (tänk på storleksskillnaden mellan den största hunden och minsta hunder, och jämför det med ditto för katter).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s