Utan förskoning

Enligt det här klippet har en person korsfästs i Jemen, anklagad för samarbete med amerikanerna. [Tipstack till R.S.]
Sedan igår när jag såg klippet och idag har det tagits bort av Youtube, men finns kvar på Liveleak:
Varning för vidriga närbilder!

A spy who was executed by extremists for placing sensors in militant’s cars to direct US attacks on them. This occurred during the recent Yemeni revolution to oust the long serving president, when extremists took advantage of the lapse in security as the former president diverted his attention to fighting the revolution instead of extremists.

Bakom mannen syns en skylt:

En arabisktalande vän (tack L!) avslöjade innehållets källa. Som jag misstänkte rör det sig om en koranvers, nämligen 5:33:
(Den rödmarkerade biten syns i klippet.)

إِنَّمَا جَزَاء الَّذِينَ يُحَارِبُونَ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَيَسْعَوْنَ فِي الأَرْضِ فَسَادًا أَن يُقَتَّلُواْ أَوْ يُصَلَّبُواْ أَوْ تُقَطَّعَ أَيْدِيهِمْ وَأَرْجُلُهُم مِّنْ خِلافٍ أَوْ يُنفَوْاْ مِنَ الأَرْضِ ذَلِكَ لَهُمْ خِزْيٌ فِي الدُّنْيَا وَلَهُمْ فِي الآخِرَةِ عَذَابٌ عَظِيمٌ

De som kämpar mot Gud och Hans Sändebud och vars strävan det är att störa ordningen på jorden och sprida sedefördärv skall utan förskoning dödas eller korsfästas eller få hand och fot på motsatta sidor avhuggna eller förvisas från [sitt] land. Denna förnedring skall de utstå i detta liv och i det kommande livet skall de få utstå ett outsägligt lidande;

Det är från denna vers som Islamiska republiken ”har fått uttrycken مفسد فی الارض (som kommer från Fasad/Fesâd) och محارب (som kommer från Hiraba), men de verkar ha valt att bara döda, och inte korsfästa eller hugga av hand och fot”.

About these ads

15 kommentarer

Filed under Islam/Islamism, Människorätt, Världen/Utrikes

15 responses to “Utan förskoning

 1. Jerry

  Det är skrämmande hur muslimer själva förvandlar Islam till en religion som skrämmer många.

  • Jedi Master

   Jerry, jag förstår att du bara menar väl men du gör mig fundersam… Hur skulle de ha tillämpat denna koranvers så att de inte ”förvandlar islam”?!

   • Jerry

    De har valt ATT bara DÖDA, inte korsfästa eller hugga av hand och fot som enligt min åsikt är BARBARISKA handlingar!

    Den mördade individen har inte bekämpat Gud och Hans Sändebud…
    Han placerade sensorer – anklagad för samarbete med amerikanerna.

    Dessa mördare är inte Guds sändebud, eller har du en annan åsikt?

    • Jedi Master

     De flesta muslimer gör sitt bästa för att förvandla islam till en religion som inte ska skrämma någon, men i detta fall har man gjort sitt bästa för att tillämpa koranen.
     Jag tror inte att de är Guds sändebud, men du missar en avgörande poäng. De tror att Muhammed var Guds sändebud. Koranen har enligt muslimerna getts för att gälla till tidens slut. Hur ska de tillämpa versen, om Muhammed inte finns i livet? Mot islams fiender så klart!
     Att USA representerar det största hindret för islam är de allra flesta muslimer överens om, vare sig de vill tillämpa koranen eller inte.
     Hur man än vrider och vänder på saken så blir resultatet förfärande om man ska tillämpa koranen. Jag tycker du gör dig lite dum när du inte ser det.

     • Jerry

      Tydligen träffade jag en öm punkt som har fåt dig att.skriva följane;
      ”Hur man än vrider och vänder på saken så blir resultatet förfärande om man ska tillämpa koranen.”
      Eftersom Quran är skriven för 1400 sedan, passar den INTE i sin helhet i dagens samhälle som vi lever i.

      ”Koranen har enligt muslimerna getts för att gälla till tidens slut.”
      Där tar du själv fram hur föråldrad skriften är.
      Du behöver inte läxa upp mig om att man får inte ändra Quran
      Din ståndpunkt är irrelevant för mig, man skall inte ha dödsdom.
      ”Hur ska de tillämpa versen, om Muhammed inte finns i livet? Mot islams fiender så klart!” det syftar ju på Kufar, eller hur?

      Sedan tycker jag att du gör dig dum när du hävdar det du hävdar just på grund att du accepterar inte andras åsikter om att Quran är inte anpassat till 21 seklet.

      • Jedi Master

       Nej du är förvirrad :)
       Antingen blir det illa för att muslimerna förvränger koranens budskap, eller också blir det illa för att de tillämpar budskapet som det är. Jag menar att det blir illa när de tillämpar det, vilket de har gjort i det här fallet.

       ”Om de tillämpat koranen rätt”, och ”om det är rätt att tillämpa koranen” är två olika frågor som du har blandat samman.

      • Joel

       Du gör ett felslut. Ingen av Abrahamsreligionernas skrifter är anpassade för vår tid. Eller tycker du man ska ta sin stökiga son och stena honom vid stadsporten?

       Bibeln och Toran har inte liberaliserats. Vad som hänt i väst är att dessa skrifter och dess företrädare har en opposition att tala om. Vad många som skryter om ”västs” förträfflighet är att England först på 1990-talet förbjöd män att våldta sina fruar. Om jag minns rätt så var det också först på slutet av 1980-talet/början av 1990-talet som den engelska polisen hade rätt att agera mot män som misshandlade sina fruar i parets bostad.

       Så vi ska inte tro oss allt för progressiva eller duktiga.

 2. Johan II

  Korsfästelse är en mycket grym avrättningsmetod eftersom offret långsamt kvävs till döds. Det kan ta flera dagar.

  (byter nick eftersom en annan ”Johan” uttryckt nazoida åsikter här)

 3. Jedi Master

  Är det rimligt att anta att profeten själv levde efter denna koranvers, och hur många gånger i så fall? Hur många händer och fötter högg han själv av, respektive hur många personer korsfäste han? Finns det några uppgifter på det?

 4. Jerry

  ”Jedi Master”, om du väntar dig ett svar på.din kommentar, så kan du vänta till tidens slut.

  • Jedi Master

   Det där vad den typen fråga som inte söker något svar. Den är ämnad att väcka till eftertanke, på vad för sorts människa Muhammed kan ha varit. Det förstod inte du Jerry :)

 5. EvaLis

  Och det här landet anser migrationsverket skicka tillbaka folk till?!

 6. Gunnar

  ”En arabisktalande vän (tack L!) avslöjade innehållets källa. Som jag misstänkte rör det sig om en koranvers, nämligen 5:33:”

  Det ska kanske påpekas att George W. Bush använde koranversen innan, dvs 5:32, för att bevisa att Islam är fredens religion..

 7. Joel

  Ingen av Abrahamsreligionernas skrifter är anpassade för vår tid, däremot i vissa muslimska länder tillämpas Qurans lagar (Saudiarabien m.f.), inte att glömma Talibaner eller andra islamister.

  Bibeln och Toran har inte liberaliserats, men det är den israeliska lagen som gäller inte religionens.

  Läser jag din text ”Vad många som skryter om “västs” förträfflighet är..”, skall jag tolka det som att ”est” saknar religiösa skrifter?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s