Mycket ska man höra innan öronen ramlar av och äts upp

 

Artikel i iranska Fars News om Hojatollah Rabbani, forskaren som skar av sin frus läppar och åt (!) dem. Notera hur 1) hans brott inte nämns i detalj (bara att han ”agerade”), 2) fruns otrohet (”svek”) nämns som ett faktum och ifrågasätts inte, 3) fruns namn nämns inte och 4) genom hela artikeln kallas han för ”vetenskapsmannen”.

Hojatollah Rabbani, vetenskapsmannen bosatt i Sverige, agerade mot sin frus svek och greps därefter av svensk polis.
Under två veckor efter hans arrest hade ingen någon aning om var han satt häktad, och efter att ha utsatts för press och tortyr i flera veckor, förflyttades han i komatillstånd från fängelse till sjukhuset.
Denna iranska vetenskapsmän vaknade efter några dagar och hamnade i Huddinge sjukhus psyk-avdelning.
Om sin sjukhusvistelse säger han till Fars[News]: På sjukhuset behandlades jag orättvist/fördomsfullt och min läkare läste knappt min journal.
Den 25 augusti förflyttades H.R. från sjukhuset till isoleringscell i fängelset Häktet [sic!].
Chefen för Haktet-fängelset skaffade en psykolog till H.R., och enligt en av vetenskapsmannens vänner som inte vill avslöja sitt namn, uppmanade denne H.R. att ”begå självmord så att du får ro”.

 

About these ads

30 kommentarer

Filed under Humor, Iran, Media, Sverige/Inrikes

30 responses to “Mycket ska man höra innan öronen ramlar av och äts upp

 1. Pingback: Docenten som skar av hustruns läpp « Yasers hörna

 2. nittonsextifem

  Eftersom det finns (det är tom. så att en del politiker faktiskt vågar tala om det) en specifik hedervåldsproblematik så kanske svensk media skulle ta med varifrån paret i fråga kommer då det uppenbarligen har relevans.

  Men nej då… så innan vi skrattar åt iransk media, så borde vi sopa framför den egna dörren.

 3. maria

  Enligt min professor på karolinska som jobbat med honom är han en oerhört viktig vetenskapsman vars forskningsresultat miljoner cancer patienter är beroende av. Han verkar vara ensam och unik inom sitt område i världen……inte undra på att de tänker på hans samhällsnytta och cancer patienter i Iran och inte är småsynta som oss i sverige. Jag förlorade min syster till cancer, kanske skälet till att jag tänker som de.

  • Hmm

   Så du menar att bara man är tillräckligt betydelsefull så ska man ursäktas och särbehandlas oavsett vad man gjort?

   • Drunk

    Jag håller med om att man bör se till allas bästa, kan nån bota cancer patienter ska man väl inte låta så många människor lida och dö för att han har fått en psykos??? ge honom vård , henne pengar och människor deras hälsa och liv. Vi kan göra om frågan mer realistiskt, ska Han få särbehandling för att ditt barn har cancer, lider och snart kommer dö? vad väljer du? Ditt barns och många andras liv eller en tids inspärring för honom?

    • Signaturerna Drunk och Teimour är samma person (samma IP-nr). Sedan har den andra kommentaren fr Drunk och Arash också gemensamt IP-nr (ett annat nr).
     Konklusion: Arash, Drunk och Teimour är samma snubbe, (vilket iofs var uppenbart utan koll av IP-nr). Patetiskt.

  • Anna

   Är det småsint att sätta någon i fängelse för att han skär av sin fru läpparna och äter upp dom? Huruvida han är en framstående forskare har ingen betydelse. Jättetragiskt att din syster dog i cancer. Du har dock en förfärlig människosyn om du faktiskt tycker att framstående cancerforskare ska få slippa straff för sådana brott.

 4. Ann-Katrin Roth

  Men vad hände med frun??? Hur repareras en sån skada? :(

  • javad

   Synd om henne, hemsk det som hände henne, hade hon dock varit i Iran hade väl hon stenats till döds. plastik kirurgi löser allt nuförtiden.
   Han verkar ha feta CVn på nätet, det verkar stämma om hans betydelse inom cancer, finns artiklar och patenter.
   \Javad

 5. Ann-Katrin Roth

  Man slås av att det verkar handla om nån sorts psykos. Forskare med betydese är inte mer immuna mot mentalsjukdomar än andra. Sorgligt.

  • 1965

   Snälla lilla naiva Ann-Katrin, det är ingen psykos utan han gör precis det som han är upplärd till.
   Har en vän som blev mordhotad på SFI av en iranier för att hon inte hade slöja.
   (såvida du inter ser ”islam” som en enda stor psyksjukdom, för då förstår jag precis…)

   • 1965

    ps. Hon anmälde detta till läraren som naturligtvis inte vågade ta i frågan, för tänk om du framstår som en Sverigedemokrat eller Breivikare när du sätter ner foten mot oacceptabla kulturella beteenden… det är mycket värre än lite mordhot…för hela karriären kan gå åt skogen.

    • Seriöst: Vilken kultur gör att en människa blir ”exakt lärd till” att skära av sin frus läppar och käka upp dem? Sist jag var i Iran såg jag ärligt talat inte en enda kvinna utan läppar.

     Man MÅSTE lära sig att skilja på hederskultur och vanliga svartsjukedåd.

     Mvh Julius Hjort

   • EvaLis

    Nu har det ju gjorts en liten sinnesundersökning på mannen ifråga där man kommit fram till att han inte var psykotisk vid tillfället. Annars KAN ju faktiskt även iranska män bli psykotiska.

 6. Lizette

  Jag läser kommentarerna och förundras över att ingen reagerar över citat: Under två veckor efter hans arrest hade ingen någon aning om var han satt häktad, och efter att ha utsatts för press och tortyr i flera veckor,förflyttades han i komatillstånd från fängelse till sjukhuset.”

  För att det är så vanligt förekommande i Sverige?

  • Teimour

   Konstigt att offret pratat så bra om hans personlighet och sagt att det inte är heder eller religion relaterad, att han tappade kontrollen, och ändå är media så negativ och demoniserande? Nu sägs det att offret är hotad till livet, varför då? För att hon har sagt fina saker om honom? Jag tänker på att det har inte varit en enda person som har haft nåt annat än positivt att säga om honom men hans personlighet har av nån anledning beskrivits efter en händelse som hans fru själv förklarade som att ‘han tappade kontrollen’. Så någon minuts fel handling beskriver en person och inte 52 års goda handlingar? Det är nåt som inte stämmer med det här fallet, både åklagare och målbiträdet har ändrats, offret vill ha en extrem hög summa i skadestånd och det tycktes som att hon sökte jobb i Aftonbladet? ” hon är rädd att inte kunna få jobb” vi har handikappade och blinda som har jobb i sverige! Skärp dig och börja jobba!

  • Drunk

   Han har ju hamnat i koma det fanns en bild av honom i nån iransk sajt när han låg i koma, det stod att han var psykiskt torterad som exempel gavs att nån kvinnlig psykolog hade bett honom ta livet av sig. Det kan inte vara konstigt att kvinnor behandlar ett sådant fall väldigt personligt speciellt i Sverige. Jag har varit i fängelse och sett hur enstaka fångar blivit illa bemött. men stämmer det att han lyckats bota en bröst cancer patient som hade fått cancern utspridd i hela kroppen?

   • Arash

    Det stämmer, det stod i mehr news att hon blev botad. Så man hittar äntligen nån som lyckas bota bröst cancer och slänger honom i fängelse och låter pedofiler härja fritt i samhället i stället. Typiskt svensk mentalitet. Ge galningen vård , men inte mycket vård ,man måste vara en viss mängd galen för att lyckas med en sån forskningsframgång, blir han för frisk så kanske han inte längre kan bota folk hahaha. Suedia vaghean aghleshon kameha bekhatere ye tikke lab hamchin daneshmando mindaxan zendan divonaaaan hahaha

    • Slutstycket lyder: ”Svenskar har verkligen klent förstånd, för en liten läpp slänger de en sådan vetenskapsman i finkan, de är galna.”

    • EvaLis

     Man kan dock invända att lagen gäller även om du är vetenskapsman.

     Läste f.ö. att en liten sinnesundersökning skulle göras på denn a figur. Men nu har han ju fått 5 år i fängelse.

     Blott en fråga förresten: Vad får man stundom höra att man är om man använder ditt sista uttalande om andra nationaliteter än svenskar?

 7. EvaLis

  Och här trodde jag att jag hade psykiska problem. Helt plötsligt känner jag mig hyfsat frisk faktiskt.

 8. EvaLis

  Vad för slags tortyr utsätts man för i svenska fängelser, förresten?

 9. Sarah G

  Hur kan man lita på en forskare som får psykos? Han kan ju få det när han forskar.. Litar ni på resultatet då ?

  • EvaLis

   Naturligtvis skall man ta det med en stor nypa salt som kommer fram under en psykos. Men med rätt behandling kan många leva med sin psykos. Många som är psykotiska är det ju i cykler.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s