Exodus

Vänner, it’s official! I slutet av augusti kommer jag tillfälligt flytta till Kurdiska Regionen i Irak , tillsammans med frugan och två goda vänner.
Tanken är att fortsätta frilansa som journalist, skribent och fotograf – fast i en ny omgivning (vilket jag räknar med ska resultera i nya spännande och intressanta uppslag). Och så kommer jag att slippa delfinkurser, ”neger”tårtor och midvinter. ;)
(Bilder är tagna i eller runt omkring staden Hewler/Erbil)

About these ads

15 kommentarer

Filed under Personligt

15 responses to “Exodus

 1. 1965

  Lycka till med den nya men samtidigt gamla karriären.

 2. Thomas

  1, Lycka till
  2., Lova att du fortsätter blogga.
  3, Snälla, ta ett gäng bilder från ravinen nere till höger och lägg upp.
  4, Kom tillbaka till Sverige när du är klar.

  Mvh/Thomas

 3. Grymt initiativ! Hur länge innebär ”tillfälligt”? Kommer du blogga om din vardag något eller mera rikta in dig på rent journalistiskt arbete? Och slutligen, vad innebär ”delfinkurser”?
  Trevlig resa!
  Mvh Julius Hjort

 4. Hmm

  Grattis!

  Hoppas du kommer hålla oss uppdaterade i bloggen trots att du kommer ha skojigare saker för dig :)

 5. Tack allihopa.
  Jag lovar att fortsätta blogga och hålla er uppdaterade om livet i Kurdistan.

  Julius: Delfinkurser syftar på näringsdepartementets senaste skandal

  http://www.expressen.se/nyheter/skulle-lara-sig-kommunikation—med-hjalp-av-delfinerna/

  Tillfälligt betyder att jag inte flyttar permanent. Sen vet jag inte exakt hur länge jag blir borta (gissar på 1–2 år), men än blir ni inte av med mig. :)

  Thomas: Tro mig, kan inte vänta tills jag får fotografera runt ravinen. Det är högt upp på min lista.

 6. glöm inte bort oss i Svedala bara ;-)

 7. Lizette

  Kul! Men jag förväntar mig en och annan uppdatering här på bloggen om situationen för kurderna där..:)

 8. EvaLis

  Jag drar en lättnadens suck över att du kommer att fortsätta blogga. I övrigt kan jag bara säga: Ha det så bra!

 9. Lycka till där. Hoppas vi får se artiklar/blogginlägg därifrån. Du är en av de få journalister i Sverige som tycks kunna se saker från flera håll.

 10. Ahab

  Det låter ju helt fantastiskt! Ta väl hand om dig och ta många bilder. Du kanske skulle kunna starta en fotoblogg rentav ; )

 11. Nu baserar jag min åsikt endast på expressenlänken, men.. ..delfinkursen hör nog till en del till en annan djurgrupp, tidningsankan.
  Kolmården har en konferensanläggning med jämförelsevis moderata priser, att en delfinshow ingår i paketet är väl ett självklart lockbete. Att döma av artikeln var inte heller programmet speciellt uppseendeväckande, det var det vanliga patentpsykologiska paketet som konsulter lever högt på. Har själv varit föremål för sådana övningar många gånger och ibland, måste jag väl motvilligt medge, har de faktiskt gett viss effekt i form av ökad trivsel och effektivitet.

 12. Jakob & Tyra

  Njut båda två. Naturen i bilderna är hänryckande vacker. Kan tro lätt att bara vistas i den naturen blir till en meditation oberoende om man står, går, ligger eller sitter i lotusställning. Det är inte ställningen som är viktigast utan inställningen som vi vet. Att vilja, våga och längta efter att vara närvarande i det som är.

  Sedan tycker jag faktiskt om den delfinkursen som de politikerna du nämnde tidigare om deltog i, jag är tämligen säker på att delfinerna lärde något helt nytt och förhoppningsvis bestående till dessa politiker.
  Är det några som behöver att lära mer om konsten att kommunicera utan att ha hjärnan fullt med all möjlig kunskap eller fylla den överfyllda hjärnan med ännu mer rappakalja är just politikerna. För att de, tyvärr fortfarande men förhoppningsvis inte så länge till, sitter i positioner där de kan besluta om väldigt viktiga saker som berör oss alla. Personligen är jag tämligen övertygad om att ett en delfins intelligens vida överskrider en politikers kapacitet. Och det viktigaste av allt så är delfinerna närvarande i det de gör och de är vad det är utan att försöka bli något annat. I den punkten hoppas jag innerligt att delfinerna har lämnat ett evigt intryck i dessa politikernas stenhjärtan.

  Har du/ni en möjlighet så lyssna gärna litet om vad Osho säger om Meritocracy för enligt honom har även demokratin misslyckats och det vi behöver är vad han kallar för Meritocracy.

  Hälsa gärna från mig till allt i dessa gamla Sufi marker för den energin är säkert kännbar om inte överallt så åtminstone på vissa ställen.

  Go in peace brother and sister!

 13. Johan II

  Hoppas att din resa till Kurdistan blir bra.

 14. Patrik

  Hur blir det med den här resan? Skulle inte du vara där nu?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s