”Long live Egypt”

Detta är väldigt underhållande – på ett tragiskt sätt vill säga: Egyptiska skådespelare blir förbannade och våldsamma när de tror att de filmas av en israelisk tv-kanal.
En sjuk höjdpunkt är när skådisen Ayman Kandeel örfilar den kvinnliga programledaren [Iman Mubarak] för att han tror henne vara en israeliska. Sedan när han inser att hon är egyptier kramar han henne ömt och säger: You brought it upon yourself [6:10]. Wow.

 

Tillägg: Youtubeklippet är inte längre tillgängligt (det var det imorse), så det får bli denna länk istället.
När jag tänker efter var mitt ovanstående citat för kort:

Production member: Let’s have a round of applause, please.
Ayman Kandeel:You brought it upon yourself. Why did you fall so quickly?
Iman Mubarak: You hit me so hard.
Ayman Kandeel: It was just one slap.
Iman Mubarak: You see what can happen to the interviewer?
Amr ‘Alaa: People, let’s have a round of applause for Iman.
Ayman Kandeel [to Iman Mubarak]: After the show, come to my car with me. I’ll put some lotion on your back.
[Komplett transkribering av klippet]

Upprepar: Wow…

About these ads

17 kommentarer

Filed under Media, Världen/Utrikes

17 responses to “”Long live Egypt”

 1. Så det var hennes fel, att han slog henne, inte är han bara en rasist, utan en arrogant idiot.

 2. Jerry

  För kännedom…. – ”Egyptian Actors on Candid C…” Videoklippet är inte längre tillgängligt på grund av ett upphovsrättsanspråk från E-Cloud for Software and Media Production.

 3. Isak

  Och Egypten är ett land som har haft ett ”fredsavtal” med Israel i över 30 år!

  • Lizette

   Visst känns det bra? Den enda i den egyptiska ”röran” som jag fortfarande har ngt förtroende för är Mahmoud Salem.

 4. Vilket hat. Skrämmande och ger en inblick i hur svårt det är att försöka åstadkomma fred mellan Israel och de kringliggande nationerna. Ännu svårare blir det efter den arabiska våren tror jag.

 5. Thomas

  Damen som dyker upp efter den första knäppskallen (vilka droger tar egyptiska skådisar egentligen, han får ju Charlie Sheen att framstå som balanserad?) tror att hon är med i show för en tysk kanal men verkar helt omedveten om att det hon säger skulle medföra polisanmälan och laga ansvar för henne och/eller kanalen om det sändes i Tyskland.

 6. Omar

  Snacka om överreaktion dock så värmer det i hjärtat när man ser kändisar solidariskt bojkotta ”Israel”. Klart som f*n att vi araber ska göra det om inte vi gör det – vem ska då stå vid Palestiniers sida? Och precis som han nämnde så representerar inte våra ledare folkets åsikter. Vi är och förblir ”Israels” fiender tills Palestiniers värdighet är återupprättad. Personligen skiter jag i hur det blir, bara folket kan börja leva i ett fritt suveränt land. Två-stats lösning eller enstats (som jag vill se) skiter jag i. Men människors värde måste återupprättas. Ska Europeiska judar svämma in i Palestina och ”återvända” efter 2000 år samtidigt som Palestinier kastas ut, det är helt absurt. ”Israelerna” är ju så galna att t o m Hitler hade varit stolt över att hans ideologi lever vidare i allra högsta grad.

  • Lizette

   Nu tror jag av ngn anledning inte att du är arab men om du hade varit det, vilken rätt hade du att komma till Sverige? ;)

  • Judarna som bosatte sig i palestina är från afrika europa, asien, amerika så lägg ner ditt europa-hat , för en jude är en jude dom är inte uppdelade i raser eller folk utan dom är ett folk.

   • en annan sak palestinerna är nog troligen inte hebreer utan av frankisk härkomst med tanke på att Kungadömet Jerusalem hade en stor inflyttan av franker under korstågstiden, och en annan sak araberna ockuperade och koloniserade stora delar av afrika, sydeuropa, utplånade den sassanidiska civilizationen.
    När skall araberna rannsaka sig själva istället för att lägga skulden på iranier, europeer och judar.
    och Jag anser att sionismen är lika störd som islamismen, och att religiös fascism är grundorsaken till världens problem.
    där har du lite att tänka på.

    P.S jo jag vet att det har funnits iranska och europeiska imperier.
    och hade judar och kristna haft lika rättigheter i det islamska samhället så hade det inte funnits några korståg och israel hade inte funnits utan det hade varit ett palestina där judar, kristna ,sunniter och shia levt ifred med varandra.

 7. Lizette

  Jag anser att sionismen är lika störd som islamismen

  Jag håller med dig i det mesta du skriver men inte om sionismen eftersom det handlar om en stat för judar, inget annat. När det gäller de ultra-ortodoxa judarna är det en helt annan sak, de hatar staten Israel trots att de lever på den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s