I Turkiet idag

Pervin Buldan, kurdisk parlamentariker i turkiska partiet BDP, skjuten i benet av turkisk polis.

Detta är alltså ett polisväsende som skjuter ”sina egna” parlamentariker! Enligt uppgifter (ej bekräftat) är även Ayla Akat, också parlamentariker i BDP, skjuten. Och Osman Baydemir, borgmästare i staden Amed tillika BDP-medlem, är i sjukhus (bekräftat). Vad som har hänt honom är ännu okänt.

Pervin Buldan i ambulans

Bilderna nedan föreställer div kurdiska politiker som alla är på plats med sitt folk och tar stryk. Hur många politiker brukar göra det?


Selahattin Demirtaş


Aysel Tuğluk


Gültan Kışanak


Ayla 
Akat

 

Svenskkurdiska politikern Evin Cetin (S) på Facebook:

”I Sverige öser regnet ner. I Turkiet öser just nu militärens gasbomber ner. Turkiet- landet som värnar om MR i Syrien men inte i sitt land!”

En svenskkurdisk kompis skriver:

Igår när jag var på salongen berättade tjejen jag går till att flera av hennes kunder har sagt att i år vågar de inte åka till Grekland pga oroligheter och kris så de har valt Turkiet istället (vilket jag fann ganska komisk även om jag per se inte är emot semestrar där) /…/

Ironisk med tanke på det som sker i Turkiet. Fast den som semestrar i istanbul, Alanya och Antalya slipper ju se det som sker i landets östra delar. Detta är inget nytt. Bara i mars i år attackerade turkisk polis civila kurder som ville fira nyårshögtiden Newroz med tårgas och vattenkanoner.

En kommentator på FB:

Om Egypten och övriga länder som skakades av folkresningar, heter det med största rubriker ”arabiska våren”, ”revolution”, ”frihet” och andra romantiserade epitet. Det som händer i Kurdistan heter ingenting, det händer ingenting, i alla fall om vi ska tro på den obefintliga rapporteringen av västerländsk massmedia.

About these ads

2 kommentarer

Filed under Fotografi, Människorätt, Världen/Utrikes

2 responses to “I Turkiet idag

  1. Björn

    Media bryr sig inte eftersom väst är vänligt inställda till Turkiet. Man bryr sig inte om protester i Saudiarabien heller. Det har aldrig handlat om sympati eller ”Mänskliga rättigheter”. Det senare används bara som ”casus belli”, en spjutspets USA/NATO kan utnyttja när det så passar.

  2. Pingback: When we know better, we must do better. « Truthandfiction

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s