Fredagen den 13:e

Torbjörn Jerlerup skriver:

Imorgon avseglar Ship to Gazas skepp Estelle från Stockholm. Än idag har Ship to Gaza som organisation vägrat ta avstånd från Hamas, som styr i Gaza, och de har inte heller klart sagt att de inte kommer att samarbeta med folk i Hamas eller folk som vägrar ta avstånd från Hamas.

Ombord finns flera namnkunniga Vänsterpartister. Om Vänsterpartiet skulle leva upp till sina ideal skulle de kräva att samtliga av deras medlemmar som samarbetar med Ship to Gaza måste ta avstånd till den organisationen. Internt inom Vänsterpartiet anses det nämligen självklart att den Vänsterpartiet som samarbetar med någon organisation som inte tar avstånd från nazismen ska sparkas ur partiet.
Internt kallar man detta “nolltolerans mot högerextremism, fascism, antisemitism och nazism”. Ung Vänster har till och med en egen antirasistisk sida med titeln nolltolerans.nu.

Tanken är att aldrig ens acceptera acceptans för nazismen.

Det är bra. Det stödjer jag helt. Men… Varför då denna acceptans för Hamas?

Bloggaren Truth and fiction tänker anordna en protestdemonstration i morgon kl 12 vid Slussen i Sthlm.

För att återgå till Jerlerup, han har listat upp de andra organisationer – förutom V – som också har “nolltolerans mot nazism, rasism och antisemitism”, men kan trots det tänka sig att delta i Ship to Gaza.
Några ord om några av dessa organisationer:

I sitt manifest 2009 hade Broderskapsrörelsen en paragraf som nämnde ojämlikhet pga ”sexuell läggning”. I motsvarade ”Manifest för muslimska socialdemokrater”, som antogs av Broderskapsrörelsen 2010, hade den formuleringen tagits bort.
Islamiska förbundet i Sverige har Islamiska förbundet i Stockholm som medlem. Den sistnämnda driver Stockholms moské som har följande skandaler i sitt cv – för att inte glömma den senaste, där Uppdrag granskning visade vilka råd som egentligen ges angående kvinnomisshandel och polygami.
Tidigare inlägg om Islamiska förbundet: [1] [2] [3] [4]
Tidigare inlägg om Palestinagrupperna i Sverige. Här är lista över deras tidigare uttalanden. Jag har förgäves letat efter ett endaste kommentar om blodbadet i Syrien, eller Bahrain, Egypten m fl för den delen.
Ordföranden i Svenska muslimer för fred och rättvisa, Anna Waara, hade inga problem med att låta sig intervjuas av Mohamed Omar på hans blogg. Datumet var mars 2009, dvs efter att han hade blommat ut som fullblodsislamist.
Och Jonathan Leman har skrivit på sin blogg om:
Anwahr Athahb sekreterare Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, i sin blogg om Mohamed Omar:
”Mohamed Omars ‘omvandlig’ till att bli en så kallad radikal muslim väckte många starka åsikter för några veckor sedan. Media skapade kalabalik av det hela och påbörjade demoniseringen av Omar – han har blivit en sån där muslim som inte tiger, han är farlig!
[...]
Den svenska demokratins största hot är inget annat än de rasistiska, islamofobiska och sionistiska åsikterna som breder ut sig till det svenska folket via media samt andra oseriösa, rasistiska och sionistiska forskare och politiker.”
Numera har ju Mohamed Omar bytt riktning (igen!) och nu är han kritisk mot många islamiska organisationer. Såhär skriver han om Yasri Khan, ordförande i Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa, och hans motvilja att uttala sig om ”kristnas religionsfrihet i islamiska länder som till exempel Saudiarabien”.

Trots upprepade påminnelser vägrade Khan att svara. Han kom i stället med undanflykter. Debatten fortsatte så i ett annat forum på Facebook. Jag frågade då om han anser att en muslim har rätt att lämna sin religion. Han vägrade återigen att svara.

Jag finner det är anmärkningsvärt att ordföranden för en organisation som säger sig stå för religionsfrihet, ja, som till och med anordnar manifestationer i religionsfrihetens namn, inte kan ge klara och tydliga besked om en så grundläggande sak som var och ens rätt att anamma eller lämna vilken religion man vill.

Sveriges unga muslimer är medlemsorganisation i Sveriges muslimska råd (nedan) och bjöd år 2010 in homofoben och antisemiten Abdullah Hakim Quick för att föreläsa för ungdomar.
Tidigare inlägg om Sveriges unga muslimer: [1] [2] [3] [4]

Sveriges muslimska råd har Helena Benaouda som ordförande. Helenas svärson Munir Awad var den notoriskt ”olycksdrabbade” man som arresterades tre ggr för terrormisstanke och slutligen fälldes i juni år.
Tidigare inlägg om Sveriges muslimska råd [1] [2]

About these ads

30 kommentarer

Filed under Islam/Islamism, Israel/Palestina, Människorätt, Media, Sverige/Inrikes, Världen/Utrikes

30 responses to “Fredagen den 13:e

 1. Jerry

  Dror Elimelech Feiler saknar inte det typiskt israeliska CHUZPA, han har inte kommit med något svar på direkta frågor, inte ens när jag ställde frågan på HEBREISKA.

  Kanske beror det på att Raanan Gissin och jag har gått i samma grundskola…

  Yasri Khan och Dror svarar inte på obekväma frågor….

 2. Alireza

  Seriöst du är skämt och skam för svensk-iranier som numera räknar dig israel hahaha Ship2Gaza är fartyg med humanitärt bistånd för utsatta människor.

  • Den som inte tydligt tar avstånd från det judiska våldet mot palestinierna – nu på sitt 64:de år! – är en korrumperat sadist.

   • Det ”judiska våldet”? Jag trodde det var det israeliska våldet?

    När Hamas skickar raketer, kallar du det för ”det islamiska våldet” mot israelerna?

    • Jag kallar det för palestinsk försvar mot judisk invasion eftersom både kristna och muslimer såväl som ateister förtrycks eller har förvisats från Palestina endast med hänvisning till att de är palestinier (och därmed ”icke-judar”) – så den religiösa aspekten för Hamas del kan du skippa, den har ingen relevans. Det är judarna som delade upp landet efter religion, inte britterna eller ottomanerna före dom

     Men detta är du säkert redan väl medveten om, eller borde åtminstone vara!

     • Jerry

      Hur förtrycket av ateister går till?

      Palestinska judar och araber har efter sönderfall av Osmanska riket tilldelats var sin del av brittiska mandatet för att grunda självständiga stater, palestinska judarna gjorde det medan palestinska araber var sysselsatta med att hämnas på ”importen” av judar från alla kontinenter.

      Hamas är för palestinska araber samma problem som dessa ultraortodoxa judar för israelerna.

   • Jerry

    ”korrumperat sadist.”…

  • Alireza, jag trodde att denna artikel handlade om att ”ship to Gaza” inte tar avstånd från organisationer med destruktiva ideal.

   Eller om vi säger såhär: Mohsen råkar få se ett tv-program om fattiga Israeliska uteliggare. Han vill nu åka ner och hjälpa till med bistånd och ge dessa människor möjligheten till ett bättre liv. Men väl på plats stöter han på organisationer som förespråkar rasism mot araber i allmänhet och palestinier i synnerhet. Dessa organisationer vill sammarbeta med Mohsen. Är det då felaktigt av palestina-aktivister här i Sverige (som Jan Guillou) att kräva att Mohsen tar avstånd från dessa organisationer?
   Tacksam för svar

  • Lizette

   ”Humanitärt bistånd,” jovisst! Hur har det ”humanitära biståndet” sett ut egentligen? Mediciner med långt bäst före datum är bara ett exempel, ngt som palestinierna själva blev minst sagt irriterade över.

   Lasten från den ökända flottillan 2010 blev kvar i Israel p.g.a att Hamas vägrade ta emot den, så mycket var ”biståndet” värt.

  • Ahab

   ”… Ship2Gaza är fartyg med humanitärt bistånd för utsatta människor.”

   Nej. Humanitärt bistånd är opolitiskt. Folk som verkligen vill skicka förnödenheter till människorna i Gaza gör det utan att smutsa ner sin hjälp med ogenomtänkta slagord eller genom att legitimisera terrorister.

   • För att undvika ”att legitimisera terrorister” krävs att staten Israel försätts i blockad och slängs ut från alla internationella organisationer…

  • Jerry

   Egypten uppmanas öppna Rafah dygnet runt, då behövs inga Shop to Gaza. http://shiptogaza.se/news/egypten-uppmanas-%C3%B6ppna-rafah-dygnet-runt

   Ismail Haniya skall bistå sina utsatta landsmän, inte spendera pengarna på vapen och lyx för Hamas pampar!

   Du skriver om bistånd behov för utsatta människor i Gaza, menar du lyxbilar som smugglas till Gaza – http://mobil.aftonbladet.se/partner/wwwredirect/webbtv/nyheter/utrikes/article12412882.ab?

   Det är nämligen så att hat viktigare än vatten i Gaza – http://petterssons.bloggsida.se/politik/hat-viktigare-an-vatten-i-gaza

   En verklighetens lägge i Gaza är omöjlig atth att rapportera – grunden Hamas restriktioner mot utländsk media http://en.rsf.org/palestinian-territories-hamas-restricts-foreign-05-10-2011,41116.html

  • ”…som numera räknar dig israel”. Ja oj, där fick du verkligen till det. ;) Den där formuleringen förtjänade ju verkligen att följas av ett triumferande ”hahaha”. Jag är glad att det krävs så lite för att du ska vara nöjd över dig själv. :)

  • Jerry

   Vill du vara så vänlig och förklara hur definierar du dig själv, svensk-xxxxx ?

  • Thomas

   Jag ber att få citera Arthur Weasley:”We have a very different idea about what disgraces the name of wizard, Malfoy.”
   Jag hade en massa frågor om vem det är som blockerar Rafah-övergången och annat, men Jerry har redan ställt dem.

 3. Mohamed Omar

  Jag stödjer Ship to Gaza. Men eftersom du nämnde mitt namn tänkte jag skicka dig två länkar som förklarar hur jag tänker numera:

  http://nyailconvito.wordpress.com/2012/05/15/vad-jag-lart-mig-de-senaste-tre-aren/

  http://nyailconvito.wordpress.com/2012/07/12/en-episod-fran-mitt-uppvaknande/

 4. Catarina

  Gott jobbat, Nima!
  Vilken sammanställning! Tänk på mediadrevet om SD:are så öppet hade sympatiserat och grupperat sig med motsvarande höger-radikala, nazistiska eller homofobiska kretsar.

 5. Ser nu att jag glömde länka till Jerlerups inlägg:

  http://www.frihetssmedjan.se/2012/07/ship-to-hamas-eller-om-vansterpartiet-skulle-leva-upp-till-sina-ideal/

  (Pallar inte gå in i själva inlägget för det gick spöken i textformateringen redan första gången, det kommer att ändra sig på ett jobbigt sätt.)

 6. Ship to Gaza-folk (STG) vill bara synas.
  När det var inbördesproblem/frihetsdemonstrationer etc söder om Medelhavet, var all media upptagen av det, så det hade inte fått någon effekt för dem, STG alltså. Sorgligt att de tre O:na inte kan så mycket om islam. Varför låter inte Egypten öppen gräns mot Gaza?? De vill inte ha den sortens folk in i sitt land. Gränsen mellan Egypten och Israel är oftast bara en enkel taggtråd, ibland gömd av sanddyner!

  Islamska ledare hänvisar ofta till ett uttryck från ca 630-talet då Muhammed lovade 10 års fred, men sen dödade hans gäng alla hans/deras motståndare, 10.000-tals människor! Muslimer behöver inte tala sanning till folk utanför deras krets, dvs västerlänningar, kristna och judar. Lovar islam-ledare och anhängare något, behöver man inte hålla det.
  Tänk att politiker i väst inte tycks veta det!

  Det verkar som om islam inte ser något människovärde. Se bara hur många som dödas, även kvinnor och barn. De som protesterar( inom Gaza och Västbanken) mot sina politiker hotas med repressalier. Över 250 män i Gaza har fått knäna sönderslagna av regimen. Men ej fått sjukvård i Gaza utan tvingats söka hjälp i Israel och fått nya knä-leder i Israel.

 7. Maria

  Man måste ju bara älska att du kritiserar Svenska Muslimer för Fred och Rättvisa för att feedback både HAFT en dialog och för att de inte har det? När man försökt kommunicera m omar om andra budskap än de han förespråkar är det fel och när man lessnar på hans smutskastning och trollande och inte vill kommunicera pga lönlöst så är det fel. inte lätt att göra dig nöjd.

  • @Maria/umm_maryam: Poängen är att när Omar kom ut som islamist och levererade en hel armada av homofobiska och antisemitiska kommentarer hade man inga problem med att låta sig intervjuas av honom och besvara många frågor fr honom. När han på senare tid ”officiellt” blivit ”normal” igen och] faktiskt kom med en vettig fråga (gällande kristnas religionsfrihet i islamiska länder) så fick man dock tunghänfta gällande denna enda fråga.
   Gällande intervjun: Personligen anser jag inte det vara fel att låta sig bli intervjuas av knäppgökar. Jag har inga principiella problem med att bli intervjuad av vare sig nassar eller islamister. Men världen följer inte mina principer; snarare är det beröringsskräck som är dagens melodi. Om SD gillar något jag skrivit så blir jag automatiskt SD-symapatisör. Hade jag blivit intervjuad av Breivik för 2-3 år sedan hade jag idag ansetts vara en ond, mordisk människa. Nyligen när Herman Lindqvist lät sig bli intervjuad av Nationell.nu kallades han för ”omslagspojke för den organiserade fascismen”.

   http://www.aftonbladet.se/kultur/article14983680.ab

   Enligt samma logik skulle/borde ordföranden i Svenska muslimer för fred och rättvisa kallas för ”omslagsflicka för islamofascism” efter intervjun med Omar. Inte pga mina principer utan rådande mediaklimat.

   Och du glömmer (medvetet?) den tredje punkten jag hade om Muslimer för Fred och Rättvisa: Anwahr Athahbs kommentar om Omar när denne blivit radikal. Istället för att kritisera Omars kommentarer hade han sin udd riktad mot media och ”…sionistiska forskare och politiker”. Omar var inte en radikal trots allt han hade sagt utan en ”så kallad” radikal. En person är givetvis inte en hel organisation, men tre personer? Då skapas en viss magkänsla.

   • Maria

    Saken var ju att när intervjun skedde (om jag inte har helt fel) så hade inte Omar ”kommit ut” med alla sina åsikter utan det skedde under året. Vidare är det ju inte helt lätt att veta allt om alla som intervjuar tänker jag. Jag håller med dig om vikten att kunna intervjuas av alla, för att ens budskap ska spridas maximalt i alla sammanhang. Kanske var det så man tänkte då? Tror dessutom (om jag ser till mig själv) att många under den tiden chockades mycket av Omar som man tyckt varit bra och ett exempel och att det tog tid att förstå vad han egentligen sa och tyckte. Tror dock inte att den senaste händelsen mellan Omar och SMFR beror på att han ”bytt åsikt” hans trovärdighet är fortfarande mycket låg och han har en mycket oklar agenda. Dessutom om man följer händelserna på facebook där det var så ser man att flera svarade Omar men att han fortsatte trolla. Så man vägrade inte direkt ta diskussionen, man vägrade ta den på den låga nivå han ville.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s