Ghazala

Den kända pashtou-sångerskan Ghazala Javed sköts ner häromdagen av okända män på motorcykel, precis när hon, hennes far och syster kom ut ur en skönhetssalong i Peshawar, Pakistan. Ghazala träffades av sex kulor och fadern av fyra. Bägge avled, medan systern överlevde.
[The News Tribe, Pakistanska Tribune, Daily Mail]

Brittiska Telegraph:

The singer had fled to Peshawar in 2009 to escape the then Taliban-dominated northwestern district of Swat as the army launched a sweeping offensive.
Taliban fighters controlled by Maulana Fazlullah, a radical cleric, seized control of the district, terrorising the population with murders and beheadings as well as attacks on girls’ schools and music shops Singers and dancers were singled out for particular attention.

IndiaTVNews:

In recent years, several singers and musicians in Khyber-Pakhtunkhwa province have been gunned down by the local Taliban, who have declared music “un-Islamic”.

Polisen tror dock att det är Ghazalas exman som är ansvarig för dådet. Ghazala skiljde sig efter bara sex månaders äktenskap efter att det visat sig att maken hade en fru sedan tidigare. Dessutom försökte han få henne att sluta sjunga.

Khayber News:

Några låtar:About these ads

5 kommentarer

Filed under Människorätt, Media, Musik, Världen/Utrikes, Världsmusik

5 responses to “Ghazala

 1. Johan

  Ännu mer vatten på kvarnen för Christopher Hitchens nu förhoppningsvis legendariska påstående

  Och helt seriöst, om man vill förbjuda musik så måste man vara bland de absolut mest sadomasochistiska krypen som denna planet kan frambringa. Fast att kryp i stil med Talibanerna vill ta sadomasochism till ännu högre nivåer är knappast förbryllande för mig

 2. Bahman

  Eeeh… Johan, det här har inget med religion att göra. Tror du att dessa primitiva människor skulle sluta bete sig som rötägg om de inte hade religion? Knappast. I skolan lärde jag mig att om människor inte hade religionen skulle det finnas mycket annat att tillgå för att ställa till för varandra. Faktum är att de västerländska länderna har sitt judiskt-kristna arv att tacka för för sin utveckling fick jag också lära mig i skolan. Och det säger jag till dig som en Iranier och hamvatan med Nima jiigar.

  • Johan

   Jag förnekar inte att brutalt våld skulle existera även om Abrahamsreligionerna inte existerade, Bahman. Däremot så blir våldet ännu brutalare om man råkar ha ”gudomligt” understöd eller t.o.m. krav på det

   Ett land som Sverige har definitivt inte det judeo-kristna arvet att tacka för att vi har tagit oss så pass långt. Det är på grund av att sekularismen har slagit rot ordentligt. Om judeo-kristna eller islamiska lagar/grundprinciper härskade här skulle Sverige vara som ett 3:e världens land. Dvs fullt med vidskeplighet, våld, misär, fattigdom, dåligt utbildningssystem och häxbränningar endast för att ta ett fåtal exempel

 3. Bahman

  Du måste lära dig gränsdragningar Johan. Du blandar ihop korten hejvilt när du blandar ihop medeltidens mentalitet. Det du lägger fram är överförenklade generaliseringar som okunnigt folk slänger ur sig. Du borde läsa lite på högskolan om västerländernas judiskt-kristna arv. Saker och ting är mer komplicerade än dina generaliseringar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s