Manneken Pis

Tur att man bor i Sverige och kan följa debatter som denna. Ren och skär underhållning! Totally worth it att frysa arslet av sig halva året när man belönas med sådana i-landsguldklimpar.
Ska mejla till min mexikanska väninna: Senast jag träffade henne kunde jag berätta att den stora nyheten i Suecia var att en politiker inte hade betalt sin tv-licens. Hon garvade gott och sa: Ni har det jävligt bra om detta är er stora skandal.

Själv har jag (jag vet att ni är många som längtar efter att få veta ;) ) kissat sittande sedan 2002, ty det är skönt att bara slappna av och slippa sikta. :) Det ska dock tilläggas att det finns inte en chans att jag sitter på offentliga toaletter, där gud vet vem som har gjort vad på sitsen.

Btw, en bekant mejlade en länk igår. I Syrien påstås Assads thugs ha skurit av ansiktet på ett barn. Ja, hela ansiktet, Hannibal-style. Det fanns bildbevis. Jag hann se tumnagelbilden i länken och för första gången kände jag att detta kan jag verkligen inte förmå mig till att se.

10 kommentarer

Filed under Människorätt, Media, Personligt, Sverige/Inrikes

10 responses to “Manneken Pis

 1. Konspiratörerna skulle ändå inte tro på denna film. De är lite som en klassisk karaktär: geniets misslyckade farsa. Hur mycket geniet än presterar så får han ändå ingen cred av sin farsa, utan snarare stryk. Sonen strävar efter ännu bättre prestationer och snart är han rik och hyllad av en hel värld. Men lik förbannat tycker hans farsa att det är skräp.

  Spela in det du själv, på super-åtta, och åk hem och visa det för konspiratörerna personligen. De kommer ändå att hitta något att anmärka på gällande dess trovärdighet.

 2. Jag minns att jag är banad, men jag kan inte tiga. Du får radera inlägget.

  Varför skulle Assads folk göra något sånt? Tycker att det är brist om anledningar för att bli NATO-bombad? Man måste ju vara väldig godtrogen om man tror det.

  Man kan ju åtminstånen vara opartisk nog att ge båda sidorna.

 3. Pingback: Nima Dervish: Syrien « Yasers hörna

 4. Jag har en manniken pis korkskruv!

 5. Varför bry sig. Låt folk själva bestämma hur de ska pissa. Toan är helig plats för integritet.

 6. Vad fan (ursäkta svordomen) håller dom på med i Syrien? Vridrigt allt detta våld.

 7. Förresten Nima, när kommer du ner till Bryssel? Här finns betydligt mer intressanta saker att se än Manneken Pis och även en hel del roliga kulturella aktiviteter.

 8. Ann-Katrin Roth

  Så roligt det kan bli! Angående sittvånget på toaletteter:
  ”…– Det här kan låta som en skitfråga, men det finns en allvarlig framsida,…”
  Det är väl lika allvarligt ärende bak som fram??? Ja’mena #1 som #2… :)

 9. Joel

  Det som stör mig mest är hur svensk media prioriterar. Anledningen till att vi tror vi lever i den bästa av världar är att media:s uppgift inte är att granska makten utan ett verktyg av de i maktposition att kriga med varandra.

  Det hade varit bättre om tidningarna hade tagit upp och diskuterat V:s motion om att Sörmlands län ej borde stödja den religöst drivna Vidarkliniken(Den enda klinik i Sverige som får officielt får använda metoder som ej bygger på vetenskap och beprövade metoder(De står dem, inom vissa ramar, fritt att använda kvacksalveri)).

  Anledningen till detta är att den religösa rörelse som driver kliniken är tongivande inom både Miljöpartiet och Centern.

  Ett annat exempel på hur dålig svensk media är, är följande artikel :

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/jas-insats-holls-hemlig-i-nato-ovning_7292985.svd

  Journalisten är antingen totalt omedveten om att Sverige ej längre är alliansfritt eller så vägrar de nämna detta. Ett annat problem är den information som utelämnas. Anledning till att General Makarovs uttalande orsakade ett jävla liv i Finland är orsaker som SvD INTE nämner samt att de inte ger en djupare inblick i vem Makarov är.

  Det Makarov sa var att Finland borde inte närma sig Nato, ifrågasatte att Finland hade större militärövningar SAMT att Baltikum samt Finland var ”ryska intresseområden”.

  Krävs varken en eller två hjärnceller för att då förstå varför det blev ett jävla liv i Finland.

  Ett annat problem med svensk media är att de håller helt tyst om att både Norge och Finland anser att det militära hotet i vårt närområde har ökat. Norge har ökat sin försvarsbudget med 7% och moderniserar samt utökar antalet stridsfordon.

  Finland har tills nyligen ökat sin militärbudget men skär nu ned ENDAST pga de inte har råd. Dock anser de fortfarande att det finns en rejäl hotbild.

  Finland har också investerat kraftig i en ökad slagkraft för sitt mobila artilleri.

  Sverige är det enda land i norden som verkar tycka att hotbilden är minimal och faktist skär ner. Det lilla försvar vi har, kostar extremt mycket pengar till minimal effekt.

  Om en konflikt skulle uppstå i vårt närområde så finns det en risk att konflikten förs på svensk territorium. Detta då de olika intressen inte vill att svenska områden hamnar i motståndarens händer. Så det handlar i dessa fall inte så mycket om att någon vill ha svensk territorium utan att de inte vill att deras motståndare har tillgång till svenskt territorium.

  Svenska försvarets uppgift idag är att åka utomlands så att vi kan få tekniköverföring och liknande från USA så att vi kan utveckla vapen som går att sälja på världsmarknanden … vid en eventuell konflikt i vårt närområde så kommer vi slåss till sista finne och sedan ge upp.

  Puh, nu har jag gnällt nog … samt att återstå att se om du har lust att posta detta Nima! Talar inte om det ämnen som du vanligtvis tar upp …

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s