”Take me to your leader”

Jag är sen med att länka till den, men här är min Newsmill-artikel om UG:s granskning av moskéer:
http://www.newsmill.se/artikel/2012/05/18/politiker-och-medier-legitimerar-muslimska-m-rkerm-n

Så jvla skönt att kunna blaffa på med över 9000 tecken och få plats med hela sitt resonemang. En vanlig tidningskrönika är lite som en snabbis. I en Newsmilltext finns det, eh… utrymme för älskog. Äh, ni fattar. :)

Som så många gånger förr är det inte jag som satt rubriken.

Den här artikeln var mer överblickande. I morgon kommer ett blogginlägg som fokuserar på själva UG-programmet, kritiken mot den och undanflykterna.

11 kommentarer

Filed under Islam/Islamism, Människorätt, Media, Personligt, Religion, Sverige/Inrikes

11 responses to “”Take me to your leader”

 1. Anna

  Otroligt bra skrivet. Det klokaste debattinlägg jag läst på länge.

 2. Damon

  Fan vad bra skrivet!

 3. Bra skrivet i newsmills artikeln.

 4. Konservator

  Mycket bra skrivet. Men du, Nima. Du som har det i den efterblivna svenska debattankdammen tyvärr nödvändiga ”etno-kulturella alibit”, skulle inte du någon gång kunna skriva något om islam vs. icke politiskt korrekta grupper?

  Om någon utan ditt alibi skulle författa något om hur även andra än homosexuella, judar och muslimska kvinnor ses och behandlas av islam och dess förespråkare så skulle det antingen inte publiceras, eller också skulle författaren brännmärkas, tystas och frysas ut som ”islamofobisk” och möjligen även ”rasistisk” paria. Isen måste brytas av någon annan. Själv måste jag som synes skriva detta enkla lilla inlägg under pseudonym, annars skulle de facto-yrkesförbudet komma som ett brev på posten.

  Återigen tack för artikeln.

  • >Isen måste brytas av någon annan.

   Jag tycker att jag har brutit den där jvla isen rätt många ggr sedan 2005. :) Och givetvis inte bara jag utan även många andra som t ex Sara Mohammad, eller Dilsa ”isbrytaren” Demirbag.
   Vad hjälper det när politiker, tjänstemän, och andra yrkesgrupper fortsätter som de gör? Du vill att isen ska brytas av svartskallar (min formulering, inte din) men de som styr landet är fortfarande etniska svenskar.

   >Om någon utan ditt alibi skulle författa något…

   Om jag säger såhär, att vara svartskalle hjälper inte. Där en etnisk svensk kallas för islamofob kallas en svartskalle för – islamofob. Plus andra trevliga epiteter som Onkel Tom, självhatande-invandrare-som-försöker-vinna-svenskars-gunst-genom-att fjäska och whatnot.

 5. Lizette

  Hade faktiskt läst Newsmill-artikeln innan du lade in den här, så jäkla klockren, säger som en kommentator där, blir nästan lite kär i dig! Keep up the good work.

  • Det var tur för Nima att jag själv begränsande mig till att bara tycka artikeln var MKT bra. Att få en brunstig och kär viking efter sig kan vara minst lika otrevligt som en bitter islamist…

 6. Tack allihopa för alla trevliga kommentarer!

 7. Pollenallergiker

  Wow vilken bra låt av Ulf Lundell!
  Kan verkligen relateras till sammanhanget.

  Lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=rv_-fO-RDEA

  Det kan låtas som en gammal riddarsaga om att slåss för kvinnors frihet och rättigheter. Låt inte en man med medeltida fundamentalistisk kvinnosyn skrika och hugger sina senor och hälar dvs. skitfullständigt i dem. Men som kvinna ska man inte låta dessa jävlar ta en och få ens frihet begränsad. Om man vill bli kär och galen och gå på konsert, då ska man göra det. Tappa inte dina drömmar och allt du har.

  Ulf Lundell: Låt inte dom djävlarna ta dej!

 8. tillsammans med Cherin Awads inlägg på Ajour kanske det mest nyanserade inlägget i debatten(som ju tyvärr utvecklades som den gjorde)!

  Hatten av mon frere!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s