Etnicitet

Bra skrivet av Hanif Bali, på tal om ramaskrin om Reinfeldts uttalande om arbetslöshet:

Hanif Bali (M): Arbetslösheten ÄR ju större bland invandrare | Samhälle | Debattämnen | Debatt | Aftonbladet.

About these ads

5 kommentarer

Filed under Integration, Sverige/Inrikes

5 responses to “Etnicitet

 1. Jerry

  Som invandrare när jag sökte jobb, var jag antingen över-kvalificerad eller, ”vi kan inte satsa på dig eftersom du lämnar oss så snart du har jobb i din bransch”…

  Jag undrar hur INFÖDDA (urbefolkningen…) reagerart?

 2. antar att raj raj glömde bort att landsfadern skall bry sig om hela landet, inte enbart den kommun han kommer ifrån..

 3. Martin

  Ja, arbetslösheten är högre bland invandrare. Men nu viftar ju statsministern bort arbetslösheten som problem bara för att den är låg bland ”etniska svenskar mitt i livet”. Det är snarare motsatsen till att ”tala om problemet”, så om Bali hade för avsikt att försvara statsministerns uttalande tycker jag att han skjuter helt bredvid mål.

 4. puria

  Vad Hanif gör nu är skadereglering och inget annat. Icke etniska svenskar är ett vagt men dock så polariserande och därmed ett problematisk begrepp. Ingen kan ju med ett gott samvete och på fullt allvar utgå eller påstå att situationen för alla ICKE ETNISKA SVENSKAR ser likadant ut. Arbetsmarknaden skiljer sig markant för dem som är från Norge, Tyskland och dem som kommer från Irak eller Indonesien (den enda gemensamma nämnaren bland dessa grupper är just att vara icke etniska svenskar). Vi vet alla att anställningsbarheten samt arbetslöshetstalen bland dessa olika grupper är avsevärt olika. Därmed blir ju hela det fina talet om ”framta specifika åtgärder” eller ”särskilda strategier” bara en rökridå eller efterkonstruktion när man vill skadereglera en rejäl tabbe.
  Hade statsministern talat om utlandsfödda hade jag inte reagerat, men just nu verkar den konspiratoriska delen av min personlighet tycka sig funnit svar till ännu ett problem etniska svenskar drabbats av som kan nu tillskrivas och skyllas på icke etniska svenskar.

 5. Lizette

  Jag är en av de som skulle vilja ha statistik när det gäller arbetslöshet svenskar/icke svenskar, jag känner många ”icke svenskar” som jobbar inom vård/omsorg m.fl mindre attraktiva jobb, hur ser statistiken ut där?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s