(…)

Flickan som bar SOS-skylt riktat till omvärlden för några dagar sedan. Hennes lik hittades idag i Homs. :(

About these ads

41 kommentarer

Filed under Människorätt, Världen/Utrikes

41 responses to “(…)

 1. Jakob & Tyra

  Basar al-Assad är en galen blodtörstig diktator – Jag finner inga ord för det som sker, för det han gör. Jag vill inte ens ta hans namn i min mun för bara hans namn är så befläckat.

  Jag ber för hans nära avgång och jag ber för folket i Syrien.

 2. Jakob & Tyra, jag känner inte till någon fakta kring denna flicka, så kanske du kan upplysa mig?

  Vad är det som visar på att denna flicka blev mördrad av Basar al-Assad, och inte av al-Qaeda?

  Med tanken på det du skriver utgår jag ifrån att du har större kännedom än mig i fråga och redan känner till att Basar är alawit medan al-Qaeda är salafister, samt att al-Qaeda är numera öppet allierad med väst.

 3. Thomas

  Men vad kommer att hända när Al-Assad försvinner? Kommer landet att rasa sönder efter folkgrupp och religion? Kommer massmord att inledas efter folkgrupp och religion? Kommer folk som stått på Al-Assads sida att bli nackade som de blir i Libyen? Eller kommer folk att enas om att det här är åt helvete, att tillräckligt många oskyldiga småttingar dött och faktiskt skärpa till sig?

 4. Thomas, dessa frågor kan du rikta al-Qaeda. Den grupper har följt up sin allians med väst och erövring av Libyen med att anfalla Syrien.

  Självklart så erkänner media detta med ena handen och med andra handen så låtsas den inte om att landet är under militärt anfall av salafis, utan låtsas om att presidenten tycker att det internationella vädret gör det gynsammt att slakta like oskyldiga människor.

  Hur skulle en vanlig svensk reagera om al-Qaeda allierade sig med USA, England och Israel för att påbörja ett militärt anfalla på Sverige? Malmö blir första målet. Allt medan Svenska militären gjorde sitt bästa för att stoppa dessa vildar så sprider CNN, BBC, FOX och Al-Jazera att Sverige har äntligen visat sin sanna ansikte nu genom att börja döda stackars invandrare i Malmö, något som har sin grund i tidigare konflikter i Malmö, och börjar ta upp Lasermanen mm som exempel på hur sverige började urarta.

  Åh, jag överdiver? Al-Qaeda har inte befäll över Libyen? Al-Qaeda är inte allierad med väst? Al-Qaeda har inte valt Syrien som sitt nästa mål?

  Vakna.

  http://y4ser.wordpress.com/2012/02/06/med-libyen-klar-syrien-beskuten-av-al-qaeda/

  Och efter att ha vaknat, bli förbannad över att media låtsas om att det inte händer, allt medan den raporterar att det faktist händer, lite vid sidan av.

  Testa att ringa till någon tidigning och undra wtf.

  • men vafan, varför inbillar jag mig? När man påstog att ett plan åkte in i pentagon, men det saknades håll för motorerna, och alla låtsades om att det regnade, varför skulle någon bry sig nu?

   • Kent

    Finns någon teori du har som INTE är en konspirationsteori?

    Nej, jag tänkte väl det.

    Somna om …

    • I början blev jag väldig sårad av sånna kommentarer, men jag har lärt mig att hantera det. Jag antar att ditt svar är en nödvändig försvarshandling, eftersom det jag säger faktsit hotar hela din världsbild.

     Det är mycket billigare, rent känslomässigt, att förkasta det jag säger som vansinne än att faktist överväga att hela din världsbild kan vara byggd på falska grunder.

     Jag kan förstår det. Jag blev tvungen att se hela min politiska världsbild rasera, och det var en fruktansvärt smärtsam process. Vuxna män brukar i regel gråta av smärta och sorg när de genomgår en sådan process.

     Nu efter 8 år känner jag mig bekväm i min nya världbild, och har accepterat att bli personligen angripen och få majoriteten av mina argument ignorerade.

     Men jag måste ändå forsätta min intellektuella strid, eftersom man aldrig vet när nästa mottaliga person kommer, när nästa person som är stark nog att våga riskera hela sin världbild.

     Andra har gjort det innan mig på bekostnad av allt de har ägt. och det är tack vare de som jag vet det jag nu vet. Jag är skyldig de att göra detsamma för nästa generation av sanningsökare.

     • Damon

      ”…fortsätta min intellektuella strid”? Shit, du har verkligen hängt för mycket på vaken.se. Jag vet att du känner dig lite speciell för att du besitter en massa hemlig ”fakta” som vi andra inte öppnat ögonen för, eller som ni gärna uttrycker det ”vi har inte vaknat än”, men snälla bespara oss från din wakeup-tour. Du är inte den första, eller sista, profeten som ska rädda världen men din nya insikt.

      ”Vuxna män brukar i regel gråta av smärta och sorg när de genomgår en sådan process.” Haha, helt otroligt!

      • ”Haha, helt otroligt!”

       Du har aldrig råkat ut för det? Seriöst, i hela dit liv har det aldrig hänt dig något som utmanar din världsyn så grundligt att du blir förkrossad?

       Du är så oförstående inför det jag sa att du skrattar åt det?

       wow.

      • Lyssnade på disturbed, kom att tänka på den här tråden när jag kom till sången ”Prayer”:

   • Kenny

    Och där försvann Yasers trovärdighet i ett nafs.

    • Jag stödjer mig inte på min trovärdighet, det är något som CNN, Metro etc gör. Jag stödjer mig på mina källor, som jag gör tillgänglig, till skillnad från CNN, Metro, etc.

     Det här handlar inte om mig.

    • Kent

     Att Yaser är en tokstolle går ju lätt att konstatera genom att besöka hans blogg.

     Där hittar man bland mycket annat detta: http://y4ser.wordpress.com/2012/02/15/bertrand-russell/

     • Vad anser du är en normal känslomässig reaktion på en person som skrev saker som denna:

      ”On those rare occasions when a boy or girl who has passed the age at which it is usual to determine social status shows such marked ability as to seem the intellectual equal of the rulers, a difficult situation will arise, requiring serious consideration. If the youth is content to abandon his previous associates and to throw in his lot whole-heartedly with the rulers, he may, after suitable tests, be promoted, but if he shows any regrettable solidarity with his previous associates, the rulers will reluctantly conclude that there is nothing to be done with him except to send him to the lethal chamber before his ill-disciplined intelligence has had time to spread revolt. This will be a painful duty to the rulers, but I think they will not shrink from performing it”

      läs mer om hans underbara synsätt:

      http://infowars.wikia.com/wiki/The_Impact_Of_Science_On_Society

 5. Det var en väldigt ”aktiv” blogg paus måste jag säga :)
  (glädjande)

 6. Leopold

  Jag har googlat men inte hittat vart denna bild ursprungligen kommer ifrån, någon som kan länka?

 7. Johan

  För djävligt.

  Välkommen tillbaka förresten, i alla fall en glad nyhet.

 8. Mirjam

  15 mars kl.17 kommer människor i hela världen att samlas för att protestera mot våldet i Syrien, vi kommer att samlas på Gustav Adolfs Torg (göteborg) Medborgarplatsen (stockholm), . Amnesty Anordnar

  ..och för er i Götet, gäller även 10 mars, 14.00 Brunnsparken..Be there or be square!..

  Nima, jag tror redan du känner till Syrien Nyheter på twitter, om inte, så är det en väldigt bra källa för alla dom som vill bli aktivt uppdaterade om situationen i Syrien (utan konspirations teorier)..http://twitter.com/#!/syriennyheter

  Kan tänka mig att det är där bilden kommer ifrån.

  Vila i frid tjejen!

 9. Hillary Clinton erkänner att USA och al-Qaeda har samma mål i Syrien.

  http://vaken.se/modules/smartsection/item.php?itemid=1519

 10. Rickard Melkersson

  yaser: Du är en modig sanningsspridare, bli inte nedslagen av motståndet du möter.

 11. Rickard Melkersson

  “Förolämpningar är argument som används av folk som har fel.”

  – Rousseau

 12. EvaLis

  Vila i frid, flicka lilla. Må rättvisa skipas.

 13. Lizette

  Tomas Karlsson (LT) skrev en ledare idag när det gäller Syrien där han anklagar Ghyth Makdessi-Elias för att sprida ”falska rykten”, Ghyth har tydligen uttalat att ingen assyrier/syrian har kommit till Sverige p.g.a förföljelse utan bara p.g.a ekonomisk vinning, därav har Södertälje blivit en ”pro-Assad stad i Sverige.”

  Tyvärr går det inte att länka till artikeln.

  • Det finns två möjliga svar:
   1) de är dumma i huvdet till den höga graden att de inte känner igen förtryck där de ser det
   2) du har inte fått hela storyn

   Vad sägs om att intervjua deras mest vältalige och informerade representant, istället för att enbart gissa?

   • Lizette

    Nu tror jag i och för sig att Ghyth Makdessi-Elias räknas som både välinformerad och vältalig men jag hade väldigt gärna velat ha en länk till artikeln där han uttalar sig. Någon som sett den?

 14. Harvest

  Och Ryssland med arabförbundet skakar händer och ler för kameror samtidigt som de försöker sätta stopp för hjälp utifrån. Jag hade jämfört Putin (putain) med en haj om jag inte funnit det orättvist mot hajar.

  Sovjet 2.0, mark my words.

 15. TK

  Mördade Tommy 44 i Ludvika – Som du skrev på DT om Nima

  Försvararen kräver minst 3 års fängelse och ingen utvisning pga ”väpnad konflikt” i hemlandet, och försvararen ursäktar sig 23 åringen som även misshandlade 2 andra innan Tommy.

  Att han inte haft kontakt med sin släkt i hemlandet. Nu måste du väl känna dig stolt Nima?

  Och du försvarar detta med Hitler skulle ha skämts om ”nazister” med ”flaska i huvudet” på Daniel Riazat

  En flaska i huvudet är värre än en dödsmisshandel och 3 års fängelse Nima?

  Såg upp till dig förut Nima, men när du försvarar invandrare som mördar svenskar försvann all min och säkert andras respekt för dig med!

  • Jag har inte hunnit svara på kommentarerna gällande detta. Jag har inte satt mig in i det mordet och bakgrunden till det. Att han mördades är givetvis tragiskt och det finns inget som ursäktar det. Att antirasistgänget demonstrerade på den platsen… well, det beror på hur och med vilka intentioner de gjorde det. Om de hade en antirasismdemo på en plats där en svensk dödades av svarta för att han var vit så är väl allt i sin ordning. Om de hade en demo mot svensk främlingsfientlighet på en plats där en svensk medborgare mördades av invandrare så tycker jag personligen att det är dåligt tajmat och långt ifrån klockrent.
   Men oavsett om demon var vältajmad eller feltajmad så finns det heller ingen ursäkt för att attackera fredliga demonstranter. Och när samhällskritik kommer från ett gäng som SMR som är högerextrema och nazister så kan jag inte ta till mig den, än mindre respektera den.

   Sammanfattnigsvis: I min text drev jag med och kritiserade en grupp nazister, dels för att de har allmänt knäppa åsikter och dels för att de använde våld mot fredliga demonstranter. Den biten kan jag utan problem stå för. Sedan får du jättegärna informera mig hur tusan jag någonsin har ”försvarat” våld mot svenskar.

   • TK

    När du och Daniel Swedin

    1. Gör Daniel Riatzat till offer

    2. Flyttar fokus från 23 åringens offer Tommy och de övriga 2 misshandlade

    3. Med att skylla på ”nazister”

    4- Göra Daniel Riatzat till offer med flaska i huvudet

    Kommunisterna utnyttjade 23 åringen med gott samvete! Som dom alltid gör när invandrare mördar svenskar!

    Varför ska jag skämmas för att invandrare rånar misshandlar våldtar och mördar svenskar?

    Sen är det förbaskat hyckleri med PK att peter mangs är vit

    Men 23 åringen i landskrona som mördade inger på en parkeringsplats, då har vi svenskar ”fördomar”?

    Invandrare kan råna misshandla våldta och mörda svenskar med gott samvete och skratta svenne i ansiktet , för det är ju vi som är rasisterna?

    • Lizette

     Vore det inte bättre att anklaga politiker som gått med på att släppa in i princip vem som helst utan ID-handlingar utan att veta hur den personen mår?

     Eller varför inte de som bestämt att inte alla kan få hjälp på tortyrcenter, eller varför inte de som inte ens har den blekaste om hur man hjälper krigsskadade..o.s.v ..o.s.v

    • 4. Jag gjorde inte Daniel till offer med flaska i huvudet. Den som dängde en flaska i hans huvud skötte den biten.

     1. Får man en flaska i huvudet så blir man mkt riktigt ”offer för misshandel”.

     2. Jag flyttade inte fokus. Här är händelseföljden: Daniel & Co demonstrerade. De blev attackerade av SMR-medlemmar och en av dem slog honom med en flaska. Jag läste om det. Jag skrev om det.
     När jag skickade in texten visste jag inte vad som hade hänt innan Daniel & co:s demonstration.
     Och som jag skrev till dig: OM det var en allmän antirasistiskt demo så funkar den ju utmärkt som avståndstagande från svarta individers mord av en vit individ (ifall hudfärg var orsak till mordet*). Och om det var en demo som bara protesterade mot ”svensk rasism mot invandrade” så tycker jag att det var osmidigt, dåligt tajmat och osmakligt, men vet du vad civiliserade människor gör i sådana fall? De skriver debattartikel, de stormar inte till ett fikamöte och slår flaska i huvudet på folk. På samma sätt som Daniels polare inte har något rätt att storma i ett SMR-möte och dänga flaska i huvudet på någon av DEM!

     3. SMR ÄR ”en svensk militant nynazistisk organisation”.
     Med tanke på vad högerextrem übernationalism och nationalsocialism har ställt till med i denna kontinent så vågar jag nog sticka ut hakan och säga att nutida nazister ÄR ignoranta idioter. Om denna åsikt gör att blir sårade och kränkta så har de alltid valet att välja en vettigare och mer respektabel ideologi.

     *Och oavsett orsak så är mord förkastligt och oacceptabelt och kan aldrig ursäktas. Punkt slut.

 16. Artikel som förklarar att det finns stora pro-Assad demostrationer i Syrien, och att folk mycket hellre har kvar Assad, med alla hans svagheter, än att hamna i händerna på al-Qaeda (salafis/wahabis/saudier), som kommer onekligen att krossa alla minoriteter i den nuvarande toleranta landet.

  Moderate Sunnis in Syria are worried by the increasing militancy of the Muslim Brotherhood and the Salafis who have taken the upper hand in opposition ranks. The large pro-regime demonstrations in Damascus and Aleppo over the past week cannot simply be written off as crowds who were intimidated or threatened with loss of jobs if they did not turn out.

  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/nov/17/syria-mediation-arab-league-assad

 17. Adde000111

  Alla stater hade agerat likadant ifall ”demonstranter” tar till sig vapen och börjar föra ett krig mot regimen. Nej inget mer stöttande av terrorister som vi gjorde i Libyen. Stå på dig Assad, Putin och alla andra anti den moderna imperalismen som börjar bli tydligare och tydligare för var dag.

 18. Ardumanish

  Invandrare kan råna misshandla våldta och mörda svenskar med gott samvete och skratta svenne i ansiktet , för det är ju vi som är rasisterna?

  Tk det finns flera olika grupper av invandrare dvs invandrare är inte en folkgrupp utan flera och ja är man vit så är man ingenting så ser jag på det totala föraktet mot vita från vänsterfolk, och rasismen mot vita är inget nytt.Jag har all förstålse för din vrede, jag tror att en del rasistiska invandrare rånar misshandlar och våldtar för att dom är vita och inte för att dom är svenskar även vita invandrare för utstå rasismen från rasistiska invandrare.marxisternas hat emot vita är rasism det är därför dom inte bryr sig.Men kom ihåg att det finns många invandrare som är bra personer.

 19. Fejkade nyheter från Syrien, där man låtsas att man är under eld från regeringstyrkorna, något som sväljs av media och återraporteras här som sanning.

  http://www.prisonplanet.com/syria-game-over-for-western-propaganda.html

  Inte för att det är nytt, man gjorde ju samma sak i Lybien, och innan dess Kuwait

  http://y4ser.wordpress.com/2012/02/11/krigspropaganda-under-libyenkriget/

  http://y4ser.wordpress.com/2012/02/11/vasterlandsk-propaganda-under-kuwaitkriget/

 20. Sådär, klar med en artikel som visar hur det mesta av det som sägs i media angående Syrien är fejk.

  http://y4ser.wordpress.com/2012/03/14/krigspropaganda-under-syrienkriget/

 21. Sådärja, al-Qaeda tar på sig äran för självmordbombingar i Syrien.

  Fast vad vet jag, jag är ju en sån där galen konspirationsteoretiker…

  http://www.prisonplanet.com/syrian-al-qaeda-takes-credit-for-deadly-bombings.html

  Så, al-Qaeda gör självmordbomber mot Syrien, Syrier gör demostrationer i stöd för sin regering, Syrien har haft ett val nygligen… och total tystnad i svensk media…

  man vill ju unte förstöra det roliga när det börjar bli dags att hjälpa al-qaeda ta nästa land, vill man?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s