Test drive democracy

Det är så här man ska demonstrera gott folk. ;)

Detta bildspel kräver JavaScript.

Ukrainska feministgruppen Femen (som jag skrivit om tidigare när de protesterade mot iranska regimen) protesterade nyligen utanför saudiska ambassaden i Kiev, mot bilkörningsförbudet för kvinnor.
Här är fler av Femens aktioner.

Liknande aktion mot obligatorisk hijab utanför iranska ambassaden på Lidingö? :)

 

 

About these ads

26 kommentarer

Filed under Feminism, Fotografi, Humor, Människorätt, Världen/Utrikes

26 responses to “Test drive democracy

 1. Turbosson

  Varför inte några helskäggiga imaner givetvis nakna utanför iranska ambassaden på Lidingö? Stoppa kvinnoförtrycket nu!

 2. Hade varit intressant att se en liknande demonstration i Riyadh.

 3. K

  Fy fasiken vad häftiga dom är! =) Tänk om man skulle se sånt i Sverige. Men vi svenskar är så naiva och fega tyvärr.

  Apropå ingenting. Såg du Debatt igår? Du missade inget iaf. Så här kan man sammanfatta ”debatten”. http://www.youtube.com/watch?v=WMZdA-b2Vdw Om inte länken funkar så sök på ”Lorry ingen lokal”.

 4. EvaLis

  Heja på mina damer!

 5. Mr Nice guy

  ”Camels are for men”, oj, är det bara jag som reagerar på denna rasistiska kliché om araber/ muslimer?

  • Nej, det är inte bara du. :)
   Däremot är det bara jag som noterar att du, Salah, har bytt namn igen. Först hette du ”1431 års historia”, ändrade sedan till ”Goldstein” och nu heter du ”Mr Nice Guy”. Varför duger det inte att vara EN person? Varför detta behov att komma in som ”olika” kommentatorer?

   • Mr Nice guy

    Men nigga please, det här är andra gången du frågar om mitt namn istället för att bemöta mina argument. Vi diskuterar inte mina namnval, utan ukrainska feminister som kommer med smaklösa uppmaningar till saudier.

    Jag byter namn för att jag tröttnar på de gamla. Jag fäster inte vikt vid namn, utan vid argument.

    • Istället för att bemöta dina argument?
     Du skrev: ”är det bara jag som reagerar på denna rasistiska kliché…”?
     Och jag skrev: ”Nej, det är inte bara du.”
     Vad fanns det mer att diskutera?

     PS. Vänligen kalla mig inte ”nigga”. Och helst inte nån annan heller för den delen. Det blir lite konstigt när du i ena kommentaren reagerar på en kliché om araber och i nästa använder en rasistisk term för svarta.

    • >”Vi diskuterar inte mina namnval, utan ukrainska feminister som kommer med smaklösa uppmaningar till saudier.”

     Nja, i grund och botten handlar inlägget om det saudiska körförbudet för kvinnor (mot vilket en handfull ukrainska feminister har demonstrerat). Vi kan absolut diskutera ukrainskorna, men de är liksom inte the big issue.

     • Mr Nice guy

      ”Vad fanns det mer att diskutera?”

      Men alltså skojar du med mig? Är det något jag missat om den här sidan? Jag har lagt fram min åsikt i den här frågan, ett argument. Man kan bemöta denna på 3 olika sätt

      1. Hålla med
      2. Inte hålla med och argumentera varför jag har fel
      3. Inte ha någon åsikt och hålla mun.

      Istället för att som en hederlig debattör följa dessa enkla regler, hoppar du på mig för ett oviktigt namnbyte.

      Du kunde istället ha hållit med mig, eller argumenterat emot mig. Du kunde förklarat varför denna demonstration borde gratuleras, trots dess saudierfientliga språk, men istället börjar du bråka om ett namnbyte. Kom in i matchen snälla.

      • Ok, vi tar det igen, långsamt:
       Du. Ställde. En. Konkret. Fråga.
       Och. Jag. Svarade. På. Frågan.

       Om någon annan vill inleda en mer djupgående diskussion med dig kring kameler/klichéer är de mer än välkomna. Jag har dock gjort mitt. Vad är ditt problem?

   • Lizette

    Jag har för mig att det fanns en ”Mr Nice guy” för flera år sedan, kanske han har slutit cirkeln?

  • Tyvärr finns det mycket rasistiskt om oss araber där ute, vi är allt från barbarer till Gud vet vad. Men det finns en massa rasistiskt om andra folkgrupper också. Nätet är som ‘terapi’ för rasister, här kan de spy ut vad som helst, varken det är araber, afrikaner, iranier eller turkar! Hat är till för de dumma

   • Lizette

    ” Hat är till för de dumma”

    Du menar dina inlägg om Israel?

   • Ardumanish

    Det finns svarta rasister och arabiska rasister och du glömde rasism mot Europeer och östasiater, och mot kurder, mongoler osv.
    försök och vidgde dina vyer angånde rasism , sara

  • Ardumanish

   ”Camels for men” översättning är kameler är för män!!!
   okej vad är rasismen?
   och en annan sak mr nice gay ( försöker du vara ironisk?) kamel är ståtliga fina djur , ukrainskornas avsikt var troligen inte rasistiskt utan okunnigt och araber har inte monopol på islam eller kameler det finns fler folkgrupper än araber i sydvästasien ( för den som inte vet sydvästasien är annar kallad mellanöstern).
   och av alla rasister Jag har mött så är de arabiska de mest otrevligaste, men de araber jag har mött som inte var rasister var de trevligaste människor jag träffat.

   P.S
   jag har samtalat med svarta rasister, arabiska rasister och Vita rasister och min slutsats är rasism kontraproduktivt.

   • Mr Nice guy

    Lizette:
    Du ska inte va kaxig mot Sara. Du är en av de mest hatfyllda på detta forumet. Jag känner inte till någon annan som försvarar och jublar såpass som du gör inför Israels massmord på palestinier. Jag föreslår att du tar time-out från forumet och läser på om hungersnöden i Gaza.

    Ardumanish:
    ””Camels for men” översättning är kameler är för män!!!
    okej vad är rasismen?”

    Ardumanish, både du och jag vet att den texten anspelar på en negativ stereotyp. Att araber/muslimer rider på kameler. Snälla upphör med att spela Allan-Ballan.

    ”kamel är ståtliga fina djur”

    Men mannen hur svårt är det att fatta att kameler används i nedlåtande syfte??? Anledningen till att du inte tycker/ spelar som att du inte fattar det nedlåtande i att uppmana saudier att rida på kameler är förmodligen för att de är araber.
    Jag lovar dig, du hade varit skitförbannad om de bett iranier att rida på sina kameler. Då hade du och Nima skrivit minst 7 negativa artiklar om iranierhatet i Ukraina.

    • Ardumanish

     mr nice guy , det finns större chans att höra hat mot iran och iranier i wahhabi staten saudiarabia än bland ukrainare, och ukrainare har mött hat och förakt från tyskar och ryssar, så chansen att ukrainare skulle hata iranier är mycket liten, och hur mycket hat mot iranier spyr inte det arabiska nationalister/wahhabister, och om dom skulle vara hatiska mot iranier skulle dom skada sin egen agenda.FYI dom är inte hatiska mot saudier utan mot det extrempatriakla systemet i saudiarabien.

    • Ardumanish

     mr nice guy, dom är inte hatiska mot saudierna utan saudiarabiens extrempatriakla system, och hat mot iranier är främst från extrem nationalistiska araber alternativt wahhabister, se bara jundallah som mördar iranier för att dom är shia, och alla shiiter som massakreras av sunnitiska islamofascister årligen så lägg ner dina uppfattningar om detta sk arabhat, dom hatar inte araber utan religiösa fascister.

    • Lizette

     ”Lizette:
     Du ska inte va kaxig mot Sara. Du är en av de mest hatfyllda på detta forumet. Jag känner inte till någon annan som försvarar och jublar såpass som du gör inför Israels massmord på palestinier. Jag föreslår att du tar time-out från forumet och läser på om hungersnöden i Gaza.”

     Jag visste väl att jag kände igen dig. :) Den s.k hungersnöden som btw inte existerar i Gaza kan vi ta i en tråd som inte handlar om ukrainska feminister eller har du problem med att kvinnor utanför Saudi tycker att det är helt åt h-e att saudiska kvinnor inte får köra bil och ägnar dig åt s.k fokusförskjutning?

     • Mr Nice guy

      Jag har givetvis inget problem med att människor demonstrerar för saudiska kvinnors rätt att få köra fordon. Jag vill ju själv att den saudiska diktaturen skall störtas. Så på det området tycker vi lika.

      Skillnaden dock mellan mig och dig, Ardumanish och Nima är att jag kan stödja progressiva och demokratiska rörelser utan att tumma på mina antirasistiska principer. Kalla det simultankapacitet, kalla det principfasthet, kalla det va du vill.

      Anledningen till att du kallar min åsikt för ”fokusförskjutning” är för att du tycker att jag flyttar fokus från det viktiga. Alltså uppmaningen att saudier ska rida på kameler är oviktig, bara en lite olycklig formulering. Jag menar de där kamelridande muslimerna måste väl tåla lite kamelskämt?

      Nåja, jag har lagt fram min åsikt i frågan. Synd bara att du, Ardumanish och Nima duckar från att ta ställning emot denna demonstration.

      • >Skillnaden dock mellan mig och dig, Ardumanish och Nima är att jag kan stödja progressiva och demokratiska rörelser utan att tumma på mina antirasistiska principer.

       Wo-wo-wo, dra inte in mig i det här. Jag har inte försvarat skylten, utan bara inte orkat uttryckligen formulera mina åsikter om den för dig. Så vänligen gör inga antaganden.
       Om du nu dör efter att veta vad just jag anser så kommer det här: Jag tycker att det var ofräscht formulerat – mot araber men även mot män generellt – men upprörs inte över den lika mycket som du (det finns tusen gånger värre saker att uppröras över så jag spar på min indignation). Skylten tar ej heller bort min åsikt att det fortfarande var en rolig/originell demonstration värd 15 minutes of fame.
       Jag antar att det i din värld är anledning nog att stämpla mig som rasist, arabhatare och ondskan själv, men å andra sidan är din åsikt inte speciellt viktig för mig, så life goes on.

      • Lizette

       Nja, nu handlade väl ”fokusförskjutningen” i mitt fall om ditt tidigare inlägg som var direkt riktat till mig, citat: Jag föreslår att du tar time-out från forumet och läser på om hungersnöden i Gaza.

       Det övriga i det inlägget avstår jag att kommentera.

    • Mr NIce Guy:

     Bomber, granater och krevader! Är det fysiskt möjligt för dig (och många andra som du) att diskutera någon annan konflikt på hela vida jävla planeten förutom Israel/Palestina?

     Hur ska jag säga detta så att du inte börjar ropa ”arabhat”?
     Det är synd om palestinier. Från djupet av mitt hjärta, jag tycker skitsynd om palestinier. Må de bli fria, självständiga, glada, rika och själsligt/kroppsligt tillfredsställda i all evighet, amin. Må de regera över hela världen och hitta olja och gas och ha köpcentrar och gigantiska moskéer med polerade guldkupoler. Jag menar det, vid alla gudar som någonsin har dyrkats. Wallah, billah, tillah. Vid alla mina släktingars gravar.

     Men. Detta. Inlägg. Handlar. Inte. Om. Gaza.

     Tills den ovan beskrivna dagen kommer (INSHA’ALLAH) kan du försöka hitta förmågan att diskutera något annat lands, något annat folks problem UTAN att tjata om Palestina. Det innebär inte att du inte bryr dig om Palestina. Gaza försvinner inte och ej heller din kärlek till Gaza. Det innebär bara att du kan göra två saker samtidigt, hålla två tankar i huvudet samtidigt, bry dig om två problem samtidigt. Can you do that for me?

     Mr Nice Guy. Redan 17 september kl. 19:18 informerade jag dig tydligt om att detta inlägg handlar om körförbudet i Saudi. Såhär skrev jag:

     ”…i grund och botten handlar inlägget om det saudiska körförbudet för kvinnor”

     Vad i den meningen förstod du inte?

     Nästa gång du ens nämner orden ”Palestina” eller ”Israel” (ELLER ”Gaza”, ”Västbanken”, ”Sioniststaten” eller någon annan omskrivning) under ett inlägg som inte bokstavligen handlar om dessa regioner kommer jag att blockera dig.
     mvh/”No More Mr Nice Guy”

 6. krakel

  Man får lite ”Fuck for forest” vibbar av dessa. Men alltså, ”Camels are for men”, hur är det rasistiskt? Det handlar väl om en diss till de Saudi-Arabiska myndigheterna borde förbjuda män att köra bil så de måste rida kameler istället, vad är rasistiskt där? För att det underbygger stereotypen om att, eh, araber rider kameler?

  • Johan

   Det uppfattas väl som en sexuell anspelning, men eftersom den gäller män och inte araber så tycker jag inte det är särskilt relevant. Hade det stått getter så hade jag hållit med Mr Nice Guy.

   Rimligare är väl tolkningen att kvinnor inte vill rida på kameler och anser, något chauvinistiskt, att det är något som män kan behålla; om det är så att dom vill ha det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s