Really?

Försök till terrorattack i Danmark: En av de häktade är Munir Awad. Låter namnet bekant?

Munir Awad har två gånger tidigare gripits misstänkt som terrorist – 2007 i Somalia och 2009 tillsammans med Guantanamosvensken Mehdi Ghezali i Pakistan.
[…]
Han misstänktes då för att ha ett samröre med al-Qaida. Awad greps tillsammans med Mehdi Ghezali, sin då 19-åriga sambo Safia Benaouda och deras tvåårige son.

Den 19-årige sambon Safia Benaouda är dotter till ordföranden i Sveriges Muslimska Råd. När vi bägge två var på SVT Debatt om självmordsbombaren i Stockholm, sa hon att hon aldrig hade stött på extremister. Har hon aldrig träffat sin egen svärson? ;)

Samma skribent som idag på AB skriver att ”av de fyra planerade terrordåden med någon form av svensk anknytning de senaste femton månaderna har tre visat sig vara strunt” intervjuade Banaouda då. Hur kommer det sig att en känd svensk person och en viktig och ofta synlig muslimsk representant har så nära familjekopplingar till terrorism, påstår sig ha sett noll, och inte får ett par obekväma kritiska frågor av media?

Fokus då låg på att tycka synd om Munir Awad som påstods ha torterats som fånge i Pakistan. Vilket han kanske blev och isf är det inte okej. Men ingen undrade: Hur kan vi (eller du?) lita på att din svärson (tortyr eller icke) inte är en fucking terrorist?!

Speciellt med tanke på att Benaouda själv sa:

Jag har förklarat för Safia att om hon åker fast igen så kommer inte Sverige hjälpa henne.

Om? Igen?! Så hon (eller folk i hennes bekantskapskrets) skulle kunna haffas – igen? VAD är det som ens möjliggör sannolikheten att Safia åker fast igen?!

Man förväntar sig de här wtf-reaktionerna av svenska journalister, men istället får man tiga, ha tålamod och komma tillbaka x månade senare med facit i hand och säga: Oops, he did it again!

AB sa det bäst själv: ”Saker är inte alltid vad vi medier tror”.

Det finns mer att säga, men jag väntar…

About these ads

33 kommentarer

Filed under Islam/Islamism, Media, Sverige/Inrikes

33 responses to “Really?

 1. nondreamer@twitter

  Bra inlägg Nima. Skriv på du, vi(internet, anonymous) litar ändå inte på slaskmedia.

 2. Vitriol

  Som någon lustig människa sade senast det begav sig: De måste vara sämst på att semestra.

  Tydligen klarar de inte ens av att åka över bron utan att skita i det blå skåpet.

 3. Att Awad själv nobbar till anklagelserna är naturligt, inget att höja ögonbrynen för. Men att svensk media, möjligtvis även denna gång lipar med i valsen är fullständigt sjukt. Äntligen har begreppet ”Die dummen Schweden” (ett uttryck som inte lär användas av tyskarna, som är nästan lika dumma själva) fått en högst konkret innebörd.

 4. Martin

  Intressant att Aftonbladet raderade sina gamla artiklar om Munir Awad innan nyheten kom ut. Stalinistiska metoder förekommer alltså på Sveriges största tidning.. Skrämmande. Man måste tacka flashbackarna för ett bra jobb.

  https://www.flashback.org/t1406383

  https://www.flashback.org/t1405698

  • Per

   Jag gissar att Jan Guillou jobbar övertid ikväll för att plita ihop en ursäkt för hur dessa oskyldiga killar har lurats i en konspiration orkestrerad av Säpo. Eller ett försök till att släta ut hela allvaret med ” dom lyckades ju inte”

  • Svea

   Vad som är mer intressant är att de nu finns upplagda igen med nya URL.siffror

  • Bra jobb Martin ;-) Just sådant som är så underhållande att läsa. Någon borde lägga ut det stort på någon blogg. Blir dock inte jag denna gång.

 5. Latino

  har alltid tyckt att det kommer bra argument från din mun, men vilken stjärna du är på att uttrycka dig med händerna med hjälp av pennan.

  svenska median behöver folk som du, jag har gett upp hoppet på att svenska medier kommer att ställa dom rätta frågerna och du lyser verkligen upp när du var i debatt, det jag vill säga forsätt med det. du gör ett fantastisk jobb!

 6. klimatflykting

  Bra skrivet, som vanligt. Det är fascinerande att se medias kamp med sig själva i denna fråga. Först namnger man inte terroristernaoch när man väl gör det nämner man inget om koppligen till SMR. När den kopplingen sedan görs är det helt utan analys. Ordet Rövskalle har här funnit sin ultimata tillämpning. Tänk er själva om Jimmie Åkessons pappa skulle åka dit för fortkörning, hur lång tid tror ni det skulle ta innan man kopplade ihop detta med Jimmie i den ena drapan efter den andra. När det gäller folkhemsmuhammedanerna får man dra sanningen ur journalisterna.

 7. Irani

  Ett stort tack till Nima. Härligt grabben.

 8. Ardumanish

  Jag har funderat!
  noi säger att allah är en svart man (allah = arm,leg,leg,arm,head. wow det finns gott om idioter) man har islamisterna hotat noi för detta men när några Europeiska tidningar avbildar muhammed då kommer hoten.
  Att påstå att allah är en svart eller för den delen en vit man är långt värre hädiskt än att avbilda muhammed som en rondell hund, då kommer min fråga till personer som kallar sig islamister och muslimer är muhammed större än allah, är ni polyteister , eller beror det på att det var Europeiska tidningar och konstnärer , och islamister vet ni vad monoteism är?

  • Emma

   frågan är ju om Mohammed verkligen har sett ut som rondellhunden? Lars Vilks vet lika lite som vem som helst hur Mohammed har sett ut – så den avbildade kan också vara vem som helst. Varför hetsar då muslimerna upp sig istället för att bara strunta i nåfgra teckningar som inte angår dem egentligen – ty de avspeglar rena rama fantasin och inget annat

 9. Irani

  Förresten, en stor spottloska från mig och många andra till den så kallade Muslimska Rådet och dess förövare som i smyg stödjer dessa mördare. Som Nima påpekade säger äcklet att hon inte har sett någon ”extremist”, medan hennes egen svärson är en huggormsyngel till mördare (Mehdi Ghezali).

  I länder som Afghanistan, Irak och liknade lider människor på grund av undernäring och brist på vård, medan avskumer som dessa med mätta magar och ryggen torr tack vare svensk välfärd och socialbidrag springer i dessa länder för att skapa elände och död. Allt i syfte att ”bekämpa” USA.

  Ni är födda ur era mödrars arslen, och även ni som stödjer dessa patrask. Kesafata.

 10. HC

  Mycket bra rutet!
  Jag såg dig på debatt och förstod din vanmakt när diskussionen hakade upp sig på att du konstaterade att det vore irrationellt av passmyndigheter i USA att leta misstänkta terrorister bland folk med japanska, svenska eller engelska namn.
  Du gör dig bra i TV, så fortsätt!!

  • Emma

   Kan bara nsluta mig – samtidigt hoppas jag att de fortsättningsvis låter dig tal till punkt i TV och inte avbryter dig hela tiden – precis som de gör med alla som har något vettigt att komma med

 11. Kajsa

  Tänk om Munir Awad och hans ”kompisar” lyckats med sina planer ?!

  Jag var en av dem gnisslade tändrena över att Munir Awad och hans färstmö hämtades hem av diplomater från Pakistan och jag ansåg att svenska politiker och medier var något av det mest korkade som fans som aldrig VAKNAR!!!! Man kan hoppas på ett uppvakande NU innan Sverige blir känt för att exportera terrorister. Gör det möjligt att ta av det svenska medborgarskapet av ” skiten”.

  • Naivtive

   Tystnaden från Fredde får väl tala för sig själv. Vad han än säger blir det ju fel, antingen nu eller förra gången.

 12. Jan Milou

  På tal om terrorister… ;)

 13. Sonia

  Hej Nima!
  Jag såg dig i SVT:s Debatt som handlade om SÄPO:s rapport. Du var den ende, som höll en rak och förståelig linje. Alltför många av de andra inbjudna slingrade sig och slirade uppenbart på sanningen. Jag brukar följa nyheter, framförallt via internet, men har tyvärr totalt missat dig.
  Med tanke på de senaste dygnens händelser, så ekar Helenes och andra medverkandes tvärsäkra uttalanden om, att de endast känner till ”fredliga muslimer” ännu mera ihåligt än vad jag uppfattade det i programmet.

  Vem är du? Jag är mycket imponerad, fastän jag endast sett dig i detta halvtimmesprogram.
  Kan du tänka dig att arbeta politiskt? Jag skulle önska, att du kunde tänka dig att kandidera för något parti!

  Jag sänder många vänliga hälsningar och önskar få se dig i någon rikstäckande media, så snart som möjligt!

  Sonia

 14. PRECIS det här du skriver har jag reagerat över – hur Benaouida kunde sitta i Debatt och säga att hon aldrig kommit i kontakt med extremister. Då kan man undra vad hon anser vara extremism …

  Antagligen är det ett utslag av taqyyia och för er som inte vet vad det är rekommenderar jag följande läsning:

  http://www.islam-watch.org/Warner/Taqiyya-Islamic-Principle-Lying-for-Allah.htm

  Här är en intressant intervju med den danska historikern Lars Hedegaard:

  Obs den har 2 delar. Den andra finns i högermarginalen.

  Och för er som vill höra vad svenska imamer kan tänkas ha att säga till sina åhörare:

 15. Lizette

  Helena kunde en gång i tiden uttrycka sig på ett bra sätt, numera kan
  hon knappt uttrycka sig på svenska.

 16. Anna

  Bra men det finns mycket till om Benaouda som du maste lyfta fram:
  Hennes koppling till S/LO.
  Hur Sapo hjalper henne att befria MA fran Afrika.
  Hennes kontakter med Svenska kyrkan.
  Vem beskyddar henne?
  Varfor vill media inte skriva om henne?

 17. Och hur kan vi någonsin tro att islam är inblandat??? Var finns den gemensamma nämnaren i dessa fall? Inte ens media ser den, så hur kan det då finnas någon…! Vi blir istället försäkrade av representanter för islam och av journalister att Islam har ABSOLUT inget med terror att göra.
  Så är det bara………..

 18. Damon

  Helena är inte anträffbar för tillfället (I wonder why):

  http://www.expressen.se/nyheter/1.2273609/hon-har-gjort-sig-oantraffbar

  Man kan ju bara sitta och undra hur länge Sverige ska gulla med människor som Munir Awad… det är läskigt

 19. Pingback: Under den lugna korkeken

 20. Kamelen

  Bra jobbat Nima, fortsätt. Såg dig på debatt, en fröjd att se, önskar du kunde pratat hela programmet.

 21. ching iz

  Sambo? Så terroristen är sambo med hennes dotter? Betyder det inte att de lever i synd och är inte riktig religösa muslimer då man får ej ha sex innan äktenskap. Och de har barn ihop.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s