Omöjliga Ohly

Lars Ohly frågades ut i P1 Morgon igår:

”Finansminister eller utrikesminister?”
Ohly: ”Utrikesminister!”

”Israel eller Iran?”
Ohly: ”Det är en omöjlig frågeställning!”

Pff. Ja, det är ju sannerligen omöjligt att hitta skillnader mellan dessa två för de är ju precis lika uppfuckade länder. Att ena landet hänger sina egna medborgare på regelbunden basis och har gjort stening *lagligt* gör ju liksom ingen skillnad.

• Dödsstraff i Israel
• Dödsstraff i Iran

PS. Jag skrev fel tidigare. Ohly svarade inte ”finansminister” på första frågan utan ”utrikesminister”.

About these ads

23 kommentarer

Filed under Iran, Israel/Palestina, Media, Sverige/Inrikes

23 responses to “Omöjliga Ohly

 1. Kent

  Ja, vad ska man säga om den gamle hopplöse kryptokommunisten Ohly?

  Det får räcka med: jag är inte förvånad.

 2. ching iz

  bara för att iri är genomrutten så betyder det inte att israel är bättre.

  • Kent

   Nej, av det faktum är Iran är ett genomruttet land *följer inte* att Israel är bättre.

   Likafullt *är* Israel bättre än Iran.

 3. patrik

  kent: inte för palestinierna.

  • Farzad

   Iran är inte bra för palestina heller.
   Att förse Hamas o hizbollah med vapen är bara till nackdel för palestinierna.

  • Kent

   Sant Patrik, Israel är inte bra för palestinerna.

   Nu handlar det dock om vilket land som är på det hela taget det bättre landet.

  • Stefan

   Israel är bra för palestinierna av två skäl (minst):

   1. Innan Israel återupprättades så fanns det inga som kallade sig palestinier (förutom judarna). Gamal Abd al-Nasser, KGB och faktiskt även Israel skapade därmed det nya palestinska folket. Exempelvis förkastade ju arabstaterna idén om skapandet av en palestinsk stat bredvid Israel 1947, och ockuperade det nya palestina i 19 år fram till 1967.

   2. Demokratin Israel VILL och har velat ända sedan dess grundande att en fredlig demokratisk stat för de palestinska araberna slår rot bredvid Israel (något som arabstaterna alltså inte ville). Israel KALLAR på palestinierna att sätta sig i direkta fredsförhandlingar, men dessa vägrar. Israel ERBJÖD redan år 2000/2001 samt så sent som 2008 ett förslag där den nya palestinska staten skulle ligga på i princip ALL DEN MARK (99,3 %) de säger att de vill ha, samt få styra halva Jerusalem (trots att Israel inte har skyldigheten att göra det, efter de arabiska invasionskrigen).

   Men guess what — de nya palestinierna STRUNTADE i fredserbjudandet. Varför? Därför att de palestinska ledarna är inte intresserade av FRED med Israel. De vill ha sin stat, och sedan FORTSÄTTA kriget mot Israel. Den palestinske ledare som avviker från detta betraktas som islamisk avfälling, och får resten av livet räkna med att mördas av islamister.

   Nu vet vi vad som har varit BRA för palestinierna (och alltså inte enbart för homosexuella palestinier som får en livlina i Israel undan förtrycket, eller att kvinnliga araber fått rösträtt, eller att de fått en inblick i demokrati samt en levnadsnivå som inte finns i något annat arabland exkl. oljediktaturerna).

   Det som varit DÅLIGT för palestinierna är minst lika lätt att identifiera: de arabiska och palestinska ledarna ända sedan 1900-talets början. Den islamiska regimen i Iran och de palestinska terroristerna.

 4. Andreas

  Vad spelar det för roll om man mördar ”sina egna” medborgare eller ”andras”?

  • Kent

   Om du tänker efter kan du nog förstå att det finns en viss skillnad.

  • Ardumanish

   Begriper inte din kommentar andreas, skum, det spelar väl roll om man dödar sina egna medborgare och andras medborgare, åtminstånde tycker jag det.

  • Människor är människor oavsett nationalitet och etnicitet, så ett land är inte bra bara för att det dödar andra länders medborgare men skonar de egna, MEN den regim som *inte ens har barmhärtighet för sitt eget folk* förtjänar inte det minsta respekt.

   Sen kan det vara bra att komma ihåg att om Israels mål hade varit att ”döda palestinier” hade det kunnat göra det mycket mer än det har gjort. För att ta ett exempel har Hamas mkt större ansvar för de dödade palestinierna i Gazakriget 2009 än Israel.

   Ett litet land som, omringad av fiender, efter flera krig, med militärutgifter i miljardbelopp, med liten befolkning, utan olja, ändå (på bara 60 år) har skapat det som är dagens Israel förtjänar viss respekt. (Och säg inte att det är så pga stödet från USA. Saudi har också haft US-stöd och hur ser det ut där?)

 5. Ardumanish

  ”Israel eller Iran?”
  Ohly: ”Det är en omöjlig frågeställning!”

  Omöjlig!
  Vad är det som är omöjligt?
  Undrar om vänsterpartiet har en plan b nästan gång dom råkar utför en ”omöjlig” Fråga?

 6. Andreas

  Alltså. Ja, Israel har utvecklats positivt på ett sätt som dess arabiska grannar inte har gjort. Respekt? Jovars. Men på vilket sätt ursäktar det morden i Gaza? Vad har det övh. med saken att göra?

  Att i förbifarten bara nämna att hamas skulle ha ”mycket” mer ansvar än israel för morden i gaza var ju ganska intressant…

  Hu mycket jag än funderar kan jag inte begripa vad nationaliteten på den man dödar spelar för roll (kent, ardumanish). Betänk att vi pratar om stater som mördar helt oskyldiga människor.

  Därför tycker jag det är bra att frågan ohly inte besvarade frågan. Den är djävligt dum, enbart gjord för att skapa rubriker. Bägge stater suger.

 7. Ardumanish

  Hu mycket jag än funderar kan jag inte begripa vad nationaliteten på den man dödar spelar för roll (kent, ardumanish)

  Med du sa:
  Vad spelar det för roll om man mördar ”sina egna” medborgare eller ”andras”?

  Med andra ord att döda sina egna medborgare eller andras spelar ingen roll!
  Att döda människor spelar stor roll, åtminstånde enligt hur jag ser det.
  Så du kan inte begripa felet i att döda?
  Din logik är luddig.

 8. Andreas

  Ja, jag håller med om att Israel intar en negativ särställning i den politiska retoriken. Samtidigt så funderar jag över hur relevant det är att Tel Aviv har en schysst gayscen och att israeliska kvinnor har det så mycket bättre än arabiska för den israel-palestinska konflikten och på vilket sätt det har att göra med ockupation, splittring och sönderslagande av palestinska samhällen. (Eller vad är det för positiva saker man ska lyfta fram?) Det finns definitivt en risk att man blandar korten, folk ser ju redan idag konflikten som etnisk och kulturell. Den ”fria” kulturen mot den ”muslimska”, vilket på något sätt skulle ursäkta oförrätter. Jag menar inte att tjafsa, jag tycker diskussionen är intressant.

  Ardumanish: Men kom igen. Du missförstår med flit nu. Du förstår precis att jag menar att mord på oskyldiga alltid är fel oavsett nationalitet.

 9. Lars Ohly är den bästa ledaren av de politiska partierna i det här landet. Han är en nutida Palme. Han vågar säga det han står för: ta bort trupperna från afghanistan. Bojkotta rasistIsrael. Stoppa dödsstraff och antihumanistiska tendenser i HELA världen, inte bara i ”politiskt korrekta” länder.

  Och hey, endast en hjärntvättat idiot skulle jämföra hans politik med Stalins eller Pol Pots, eller Kinas, Eller Nordkorea. Han är en demokratisk socialist, ovannämnda exempel står för diktatur. Jag antar att det är mycket begärt att få in det i skallen på folk, det är enklare att inte behöva erkänna det, att bara demonisera sin motståndare. Grattis, ni är faktiskt helt störda om ni drar den parallellen. Den mellan diktatur och Ohly. sepestörda.

  En fråga, som jag inte kan få besvarad någonstans, är: varför får inte Iran använda sig av kärnkraft? Om nu borgarna i detta land anser att kärnkraft är en så miljövänlig och ansvarsfull energikälla, varför får inte Iran begagna sig av den? Vilket land har bestämt det? Jag vill verkligen inte ha ett till land som har BOMBEN, speciellt inte ett land med religiösa ledare (give me a sign-varning på den!), men är det USAs agenda som ska gälla? De har, som jag påpekat tidigare, använt BOMBEN. 2 gånger. Det har inget annat land.

  Stoppa ALLA kärnvapen. Och enligt sans och konsekvens: stoppa kärnkraft! Det KAN gå dåligt. Då har vi en sak mindre att oroa oss för.

  Och Nima, Ohly regerar, du förstår det bara inte. ;)

  • Fredrik: Ohly är säkert skön på många sätt, jag har inget emot honom som *person*, jag skulle gärna ta en bira med Ohly och det skulle säkert vara angenämt på många plan. Sen skulle det säkert bli friktion på andra ämnen, men vafan, sånt är livet, man måste skilja på sak och person.

   Gällande Iran och kärnkraft. Jag behöver nog inte påtala att jag känner för Iran och vill att det utvecklas. Självklart har jag inget emot att Iran har kärnkraft.
   Men diskussionen gäller inte *Iran* utan *den nuvarande islamofascistiska regimen* i Iran (helt olika saker) OCH risken för att denna regim inte använder urananrikning för kärnKRAFT utan kärnVAPEN, en risk som ökas av den politiska dynamik som råder mellan Iran och arabländerna och Iran och Israel PLUS det faktum att Iran styrs av störda fuckheads som tycker (säger) att det är rätt att dö för Gud och allt det där.
   Om du eller kära Ohly är i mitt kök och sträcker dig efter lådan med köksknivarna skulle jag inte reagera. Men om Thomas Quick eller nån annan jvla galning som nyligen släppts ur dårhus OCH som tidigare HAR hotat att cutta grannen gör detsamma skulle jag vara liiite orolig. Speciellt med tanke på att det inte handlar om ngn jvla fruktkniv utan bomben med stort B. Ser du skillnaden?
   Ja, Israel har också kärnvapen men de har uppenbarligen inte använt dem sedan 70 eller åtminstone 80-talet så jag litar på att de inte trycker på knappen. Ja, USA använde dem, men det var fan under andra världskriget och mot en jävligt envis japansk regim. Det var givetvis fruktansvärt, men den brutaliteten ändade ändå kriget mot Japan och inte ens japanerna tar upp det med samma indignation idag som svenska vänsterskallar. ;)
   USA använde inte bomben under Kalla kriget och Kubakrisen så jag litar på att även de har mer vett än att använda dem. Även om Irans mullor skulle ha vett att inte använda bomben utan bara använda den som politisk penisförlängare så vill jag inte att den regimen ska ha den politiska överhand som det skulle leda till.

   Och slutligen, om Island eller fucking Colombia vill ha kärnkraft så känns det logiskt, men Iran som sitter på den stor del av världens olja och gas? Sen när började DE bry sig om fossila bränslen och kloka planeringar för sitt folk inför framtiden? Vill de bry sig om framtiden kan de väl för fan börja med att göra Irans miljoner bilar miljövänliga. Men bilar som går på soja och sirap (eller vafan det är) är ju inte lika sexigt och mäktigt som ”nuclear power”!

   Det roliga är att gemene vänsterskalle inte säger att ”hey, Ryssland, England, Frankrike, Kina, Indien och Pakistan har bomben, varför inte Iran?” och ej heller klagar man på att Belgien, Tyskland, Italien, Nederländerna och Turkiet är (och Kanada och Grekland har varit) ”nuclear weapons sharing countries” under NATO. Nope, det är i regel Israel och USA som nämns. Undrar varför? ;)

   Och du snälla Fredrik, jag har respekt för dig för att du har den goda smaken att gilla hårdrock och Lovecraft. Sabba inte det genom att skriva ”sepestörda”. ;)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s