Svenskiransk politiker på besök i Iran

Reza Khelili Dylami är parlamentsledamot för Moderaterna. Sajten Stockholmian rapporterar att han nyligen besökte en kongress i Iran: ”Kongressen för iranier bosatta utomlands”. Ska bli väldigt intressant att se hur Bildt (eller Dylami själv för den delen) kommenterar detta.

PS. Här är en text fr 2009 om Dylami.

About these ads

9 kommentarer

Filed under Iran, Sverige/Inrikes

9 responses to “Svenskiransk politiker på besök i Iran

 1. Farzad

  Äckliga svin!
  Tror inte att fege Bildt kommer att uttala sig ett skit om detta.
  Han är så jävla inkompetent som minister, i synnerhet utrikesminister.

 2. Stefan

  Intressant!

  Dock verkar länken till Newsmill vara förväxlad. Den texten handlar inte om Dylami…

  • Är det därför Khelilis namn nämns 12 ggr i texten? ;) Kollade länken, det är korrekt. Däremot behöver man skrolla ner en bit.

   • Stefan

    Min webläsare (IE) får tydligen problem när jag följer din länk till artikeln ”30 år av skräck”. Men när jag söker den på Google så hittar jag den, men då finns inte hans namn med en enda gång i texten. :)

    Jag ger upp :-)

    Men jag tror att jag har fattat vad han är för typ ändå…

    • Din länk är [http://www.newsmill.se/node/3812]
     Min är [http://www.newsmill.se/artikel/2009/02/23/30-ar-av-skrack]

     Texten lyder:

     Moderata riksdagsmannen Reza Khelili Dylami har i en motion till riksdagen krävt att den svenska regeringen skall arbeta mer emot dödstraff. Detta välkomnar jag då dödsstraffet är en inhuman straff. Det som dock är mycket bekymmersamt i motionen, är att Kheili stödjer dialog och ökad handel med länder som har ”auktoritära ideologier”, bland annat Iran.

     Khelili som för flera år sedan startade den Iransk-skandinaviska handelskammaren, har av den iranska oppositionen anklagats för att jobba för den islamiska regimens lobby i Sverige. Situationen blev inte bättre för Khelili när bilder från handelskammarens invigning publicerades där den islamiska regimens ambassadör och anti-semiten Hassan Ghashghavi höll tal och gratulerade Khelili för hans stora arbete. Ghashghavi betonar på ingivningen hur viktigt handel är för den islamiska regimen. Att den islamiska regimens ambassad enligt SÄPO bedriver flyktningsspionage var inte bekymmersamt för Khelili.

     Värre blev det när Per Hedblom från ”Invest in Sweden Agency” (ISA) förklarade att det var Reza Khelili som planerade ett möte mellan ISA och den iranska regimens ambassadör i den islamiska ambassaden i Sverige. Khelili var själv närvarande vid mötet vilket visar tydligt det stora förtroende Khelili har hos Mahmoud Ahmadinejads ambassadör i Sverige.

     I sin motion skriver Khelili att bojkott och isolation ej lett någonstans. Att på något sätt påstå att världen gjort annat än att hålla dialog och ge eftergifter mot den islamiska regimen i Iran är fel och rent av en lögn. I mer än 29 år har den fria världen fört en ökad handel och dialog med den islamiska regimen. Även amerikanska oljebolag har i hemlighet fört handel med den islamiska regimen. Halliburton var en av dem som fram till år 2003 var aktiv i Iran.

     All statistik från bland annat FN och olika NGOs visar att handel och dialog med Iran har drastiskt ökat de senaste 20 åren. Samtidigt har Iran fått lov att delta i samtliga kultur- och idrottsevenemang som världen arrangerat. Iran har aldrig någonsin varit isolerad från omvärlden.

     Världens regeringar har alltså gjort så som Khelili vill. Att dalta med den islamiska regimen i Iran är tyvärr en politik som västvärlden fört mot landet, speciellt under de senaste 20 åren. Resultatet blev Mahmoud Ahmadinejad som vill utplåna Israel. Resultatet blev att den islamiska regimen är bara år från att anskaffa kärnvapen. Resultatet blev att Iran idag är det största fängelset för journalister. Det är baserad på detta jag fördömer Khelili och hans motion, och istället applåderar det motion som moderaten Mats G Nilsson skrivit om att införa hårdare sanktioner mot regimen i Iran. Det är också därför jag anser att total bojkott mot regimen i Iran är den enda lösningen för att hjälpa iranierna till att bli fri från tyranni.

     Det är en stor glädje för islamiska republiken att ha en trogen vän i Sverige; Reza Khelili heter han och han är mullornas ledamot i riksdagen.

     Ardavan Khoshnood

 3. Han verkar definitivt skum. Googlar man honom får man upp en massa saker, han verkar vara för att banden mellan Iran och Skandinavien stärks (främst genom ökad handel, bildade en handelskammare). Varit gift ett antal gånger och även på tidigare konferenser initierade av den Islamska regimen. Personligen skulle jag gissa på att han är någon form av lobbyist.

 4. Pingback: Riksdagsledamot anklagad för att vara handelsresande för Iran « FRED I MELLANÖSTERN

 5. Pingback: جاسوس رژیم ایران در پارلمان سوئد

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s